Collegefootball staat bekend om zijn onvoorspelbaarheid, passie en onvergetelijke momenten die fans sprakeloos achterlaten. Sommige acties zijn zo ongelooflijk dat ze de geschiedenis ingaan als de wildste die ooit op het veld zijn gezien. Hier zijn de top 5 gekste collegefootball-acties waar fans nog steeds over praten.

1. De “Kick Six” – Auburn vs. Alabama (2013)
De Iron Bowl van 2013 tussen Auburn en Alabama was een nagelbijter tot de laatste seconde. Met de stand op 28-28 probeerde Alabama een fieldgoal van 57 yards om te winnen. De kick viel kort, en Auburn’s Chris Davis ving de bal in de end zone, en bracht deze 109 yards terug voor een touchdown. Deze actie, bekend als de “Kick Six,” maakte een einde aan Alabama’s nationale kampioenschapsdromen en werd een van de meest Iconische momenten in de geschiedenis van college football.

[embedded content]

Vrijheidslievende strandkleding van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

2. De “Hail Flutie” – Boston College vs. Miami (1984)
In 1984 gooide Doug Flutie van Boston College een “Hail Mary” pass van 48 yards toen de tijd verstreek om Miami te verslaan met 47-45. Flutie ontsnapte uit de pocket en smeet de bal de end zone in, waar Gerard Phelan deze ving voor de winnende touchdown. De actie leverde Flutie de Heisman Trophy op en blijft een van de meest legendarische momenten in college football.

[embedded content]

3. De “Bluegrass Miracle” – LSU vs. Kentucky (2002)
Met nog maar twee seconden op de klok en LSU die achterstond met 30-27, gooide quarterback Marcus Randall een wanhoopspass van 74 yards. De bal werd getipt door een Kentucky-verdediger en miraculeus gevangen door LSU’s Devery Henderson, die de bal de end zone in bracht voor de winnende touchdown. De “Bluegrass Miracle” verbijsterde Kentucky-fans, die al begonnen waren met het vieren van hun vermoedelijke overwinning.

[embedded content]

4. De “Statue of Liberty” Actie – Boise State vs. Oklahoma (2007)
Boise State realiseerde een van de meest onvergetelijke overwinningen in de geschiedenis van college football tijdens de Fiesta Bowl van 2007 tegen Oklahoma. Bij een cruciale twee punten conversie in overtime voerde Boise State een trickplay uit die bekend staat als de “Statue of Liberty.” Quarterback Jared Zabransky deed alsof hij passeerde met één hand terwijl hij de bal achter zijn rug doorgaf aan Ian Johnson, die naar de end zone rende voor de win. Deze actie bezegelde de overwinning van Boise State met 43-42 en schokte de wereld van college football.

[embedded content]

De “Play” – Cal vs. Stanford (1982)
Geen lijst van gekke college football-acties zou compleet zijn zonder “The Play.” In 1982, tijdens de jaarlijkse rivaliteitswedstrijd tussen Cal en Stanford, voerden de Golden Bears een vijf-laterale kickoffreturn uit toen de tijd verstreek om te winnen met 25-20. De wilde sequentie eindigde met Cal’s Kevin Moen die door de Stanford band rende, die voortijdig het veld was betreden, om de winnende touchdown te scoren. “The Play” wordt algemeen beschouwd als de meest chaotische en legendarische finish in de geschiedenis van college football.

[embedded content]

Deze onvergetelijke momenten hebben een onuitwisbare indruk achtergelaten op college football, en herinneren ons eraan waarom deze sport zo geliefd is. Of het nu gaat om een wonder bij de laatste seconde of een perfect uitgevoerde trickplay, dit zijn de momenten die het spel definiëren.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/top-5-craziest-college-football-plays-of-all-time-videos/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....