De Harris-Walz campagne heeft onlangs onder vuur gelegen voor het ontzeggen van toegang aan verslaggevers en fotografen van de Pittsburgh Post-Gazette bij verschillende campagne-evenementen.

Daily Caller Screenshot

Deze uitsluiting is naar verluidt verbonden aan lopende arbeidsconflicten binnen het moederbedrijf van de Pittsburgh Post-Gazette, zoals benadrukt in een opinieartikel van de redacteur van de krant, Brandon McGinley.

Post Gazette Screenshot

Vice-president Kamala Harris, samen met haar running mate, de Democratische gouverneur van Minnesota Tim Walz, lanceerde hun campagne-inspanningen met een bustour in Georgia, een cruciale strijdstaat.

Vrijheid-Liefhebbende Strandmode van Red Beach Nation – Bespaar 10% met code RVM10

Echter, naarmate de tour vorderde, verbood de campagne Post-Gazette-verslaggevers om belangrijke evenementen te verslaan, waaronder de Democratische Nationale Conventie (DNC) en de aankondiging van Harris als de Democratische presidentskandidaat.

McGinley bekritiseerde de acties van de campagne en verklaarde dat ze neerkomen op “politieke slijmerigheid ten koste van de kernprincipes van de democratie.” Hij stelde dat door de toegang tot de pers te blokkeren, de Harris-Walz campagne zich bezig houdt met het gedrag dat ze zelf beweren tegen te zijn binnen de Republikeinse Partij. McGinley uitte zijn bezorgdheid dat deze benadering van persrelaties een gevaarlijk precedent zou kunnen scheppen, wat zou leiden tot selectieve pers toegang op basis van politieke allianties.

Het geschil tussen de Pittsburgh Post-Gazette en de Harris-Walz campagne is geworteld in een arbeidsactie die begon in oktober 2022. Een staking van journalisten werd ingeluid na de opschorting van een traditionele gezondheidszorgplan door het management van het bedrijf.

De staking, ondersteund door de Teamsters, een van de grootste vakbonden in de Verenigde Staten, heeft geleid tot voortdurende onderhandelingen. Tijdens deze periode beïnvloedde de vakbond naar verluidt Democratische ambtenaren en kandidaten om te voorkomen dat ze interviews gaven aan de Pittsburgh Post-Gazette.

McGinley’s opinieartikel vroeg verder naar de langetermijneffecten van dergelijke selectieve pers toegang, door te vragen: “Vandaag beschouwt de Harris-Walz campagne de Post-Gazette als hun vijand, en ontzegt het ons de rechten die anderen hebben. Wie is er morgen aan de beurt?”

De relatie van de Harris-Walz campagne met vakbonden heeft ook uitdagingen gekend. De International Brotherhood of Teamsters, een van de belangrijkste vakbonden, heeft nog geen steun uitgesproken voor Harris of de voormalige president Donald Trump. Tijdens een optreden op CBS’s “Face the Nation” stelde Teamsters-president Sean O’Brien dat de vakbond Harris niet zou steunen totdat er een vergadering was gehouden om arbeids-specifieke kwesties te bespreken.

Mediaite Screenshot

“Je huurt iemand niet in tenzij je ze een interview geeft,” zei O’Brien, en legde uit dat de vakbond van plan is om met Harris te overleggen voordat er een steunbeslissing wordt genomen.

Dit voorval is niet de eerste keer dat de Harris-Walz campagne in botsing komt met de pers.

Op 29 juli meldde Steve Peoples, de hoofdpolitieke verslaggever van de Associated Press, dat de campagne verslaggevers verhinderde om te praten met kiezers tijdens een campagne-evenement in Montgomery County, Pennsylvania.

Peoples kreeg uiteindelijk toestemming om interviews af te nemen na tussenkomst van het campagnehoofdkwartier.

Soortgelijke incidenten deden zich voor tijdens de campagne van Joe Biden. Na een teleurstellende debatprestatie eind juni, probeerde Bidens staf naar verluidt de toegang van verslaggevers tot kiezers wiens meningen negatief waren geworden te beperken.

Daily Caller Screenshot

Verslaggevers van media zoals The New York Times deelden ervaringen waarin campagnemedewerkers probeerden interviews af te breken wanneer kiezers Biden bekritiseerden.

Kamala Harris is ook bekritiseerd voor het vermijden van diepgaande interviews en het niet bieden van een uitgebreide beleidsplatform op haar campagnewebsite. Hoewel Harris uiteindelijk deelnam aan een interview met CNN’s Dana Bash, adresserde ze niet volledig de vragen met betrekking tot haar verschuivingen in verschillende beleidskwesties van haar campagne in 2020.

De voortdurende spanningen tussen de campagne, de pers en vakbonden blijven vragen oproepen over transparantie en toegankelijkheid naarmate de presidentsverkiezingen van 2024 naderen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/harris-walz-campaign-makes-another-move-against-a-free-press-report-video/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....