In Antwerpen is maandagmorgen het langverwachte proces gestart tegen drie leden van een beruchte Servo-Kroatische dievenbende. Deze gewelddadige criminelen waren betrokken bij een angstaanjagende home invasion in de prachtige villa van niemand minder dan Jean-Marie en Carmen Pfaff. De eis van het openbaar ministerie liegt er niet om: maar liefst 8 jaar celstraf voor de twee overvallers en 18 maanden celstraf voor de garagist die hen voorzag van een vluchtauto.

Het was een zomerse dag in augustus 2023 toen de rustige villa van de familie Pfaff abrupt werd verstoord door de indringers. Carmen Pfaff, nog herstellende van een hersenbloeding, was nietsvermoedend aan het strijken toen de drie overvallers genadeloos toesloegen. Ze overmeesterden Carmen en sleurden haar met geweld mee, vastbesloten om kostbaarheden zoals goud, diamanten en een Rolex te bemachtigen.

Carmen, die wist dat haar kleindochter onderweg was, bedacht een slimme list om haar te beschermen. Ze veinsde een aanval, waardoor de overvallers haar in een rolstoel duwden. Maar de situatie escaleerde snel toen een van de criminelen haar met een harde vuistslag tegen haar slaap raakte, precies op de plek waar ze kort daarvoor een hersenbloeding had gehad. De brute mishandeling ging door toen de overvaller haar met de platte hand in het gezicht sloeg.

Met Carmen vastgebonden aan haar rolstoel, duwden de daders haar de kleine toiletruimte in. Ze zetten het licht uit en lieten haar daar achter, radeloos en hulpbehoevend. Jean-Marie, haar echtgenoot, getuigde met een gebroken stem en tranen in zijn ogen over de gruwelijke gebeurtenis. Hij kon niet begrijpen hoe iemand een weerloze vrouw zo kon behandelen en smeekte om gerechtigheid.

Het openbaar ministerie eist nu hun verdiende straf. Hoofdverdachte Entoni M., een voortvluchtige beroepscrimineel die onlangs zijn enkelband doorknipte en op de vlucht sloeg, kan een gevangenisstraf van 8 jaar en een boete verwachten. Ook tegen Antonio R., de vermeende chauffeur van de bende, is dezelfde eis gesteld. En de garagist Pierino A., die de overvallers voorzag van een voertuig, moet zich verantwoorden voor 18 maanden celstraf.

Deze schokkende zaak laat zien dat niemand veilig is voor het geweld van georganiseerde misdaad. De Pfaffs hebben geleden en gevochten, maar ze zijn vastberaden om gerechtigheid te krijgen. Het proces is nog in volle gang, maar één ding is zeker: deze criminelen zullen niet ongestraft blijven.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240902_93140828

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....