De overname van Twitter, nu X, door Elon Musk in 2022 is niet zonder controverses geweest.

De beslissing om het sociale mediaplatform een nieuwe naam te geven is daar een mooi voorbeeld van; Musk’s aanhangers prijzen zijn verbetering van de site, terwijl zijn felste critici – mocht hij ze niet al hebben weggestuurd – verlangen naar de dagen waarin San Francisco-liberalen de site beheerden. Ontkenbaar is echter dat een van de betere toevoegingen community notities is geweest. Kort gezegd, de notities stellen gebruikers in staat om context toe te voegen aan elke post die anderen ten goede kan komen. Politici, onverwacht, zijn niet de grootste fans…

Media-uitgaven zijn dat ook niet. Clickbait-journalistiek en twijfelachtige claims zijn niet langer vrijgesteld van een contextuele achtergrondcheck voor iedereen om te zien. Politico is geen uitzondering, dat onlangs probeerde JD Vance belachelijk te maken voor het linken van Kamala Harris aan Joe Biden, de vrouw voor wie ze als vice-president dient.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Het outlet publiceerde een verhaal met de breed belachelijk gemaakte kop “Vance probeert Harris aan Biden te koppelen tijdens Michigan-rally.”

In navolging van andere mainstream media-uitgaven die proberen de vice-president van de president te distantiëren, suggereerde Politico dat de opmerkingen van de Republikeinse running mate J.D. Vance blijkbaar niets meer dan speculatie waren.

X Screenshot – Politico

Ook zij werden community genoteerd, waarbij het hilarisch luidde “Harris is momenteel de vice-president van Biden.”

X Screenshot – Collin Rugg

Conservatieven voegden ook context toe in hun daaropvolgende reacties.

X Screenshot – Mostly Peaceful Memes

Dagen voordat Politico hun artikel publiceerde, maakte gebruiker @ebeth360 een satirische post van een nep “Valse” beoordeling van PolitiFact, die beweerde de claim dat Harris Biden’s VP is te beoordelen als “vals.” De grap is dat de zogenaamde “feitencheckers” bereid zijn de realiteit te buigen om de linkerzijde te verdedigen. Haar post was een grap, maar het duurde slechts dagen voordat het realiteit werd in de vorm van dat Politico-artikel.

X Screenshot – 3-beth
X Screenshot – Shawn Farash

Deze post geeft het misschien perfect weer…Om de rest van dit verhaal te bekijken, ga naar WokeSpy.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/politico-community-noted-after-forgetting-kamala-harris-is-the-vice-president/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....