Na zijn terugtrekking uit de herverkiezingsrace vanwege toenemende druk binnen zijn partij, maakt Joe Biden maandag zijn terugkeer op de campagne.

Dit markeert het begin van een druk schema waarin Biden de komende maanden actief campagne zal voeren voor vice-president Kamala Harris. Het Witte Huis bevestigde dat Biden intensief betrokken zal zijn bij de inspanningen om Harris te steunen, die zijn plaats heeft ingenomen aan de top van het Democratische ticket voor 2024, zoals gerapporteerd door Fox News.

Bidens eerste optreden zal zijn op een Labor Day-evenement in Pittsburgh, Pennsylvania, een cruciale strijdstaat en een bolwerk voor vakbonden. Harris zal naar verwachting haar standpunt benadrukken om U.S. Steel in binnenlandse handen te houden en haar toewijding aan de ondersteuning van Amerikaanse staalarbeiders te tonen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Dit evenement maakt deel uit van een bredere inspanning van de Harris-campagne om belangrijke swingstates veilig te stellen voorafgaand aan haar confrontatie met voormalig president Donald Trump, de Republikeinse kandidaat.

Ben LaBolt, de communicatie directeur van het Witte Huis, verklaarde dat Biden zich zal blijven inzetten voor Harris en andere Democratische kandidaten zoals gouverneur Walz.

Bidens focus blijft liggen op het versterken van de relaties met belangrijke kiezersgroepen, het bevorderen van investeringen in de productie, infrastructuur en schone energie, en het behouden van sterke internationale allianties.

De campagne-inspanningen van Biden komen na een desastreuze debattenprestatie tegen Trump in juni, wat de zorgen verergerde over zijn vermogen om een nieuwe termijn aan te kunnen.

De groeiende onvrede leidde tot oproepen van vooraanstaande Democratische figuren voor Biden om de race te verlaten, wat hij in juli deed. Ondanks deze tegenslagen werd Biden ontvangen met applaus en waardering van partijleden tijdens een gezamenlijke verschijning met Harris in Maryland, waar ze een deal vierden om geneesmiddelenprijzen te verlagen.

De betrokkenheid van de president bij de campagne is niet onopgemerkt gebleven. Zijn toespraak op de Democratische Nationale Conventie in Chicago was een moment van verlossing, aangezien hij brede lof ontving en zelfs het podium deelde met Harris.

Biden blijft een populaire figuur onder Democratische kiezers en heeft een geschiedenis van campagnevoering voor zijn partij. In 2018 was hij de meest gezochte surrogate tijdens de tussentijdse verkiezingen, die zagen dat de Democraten het Huis heroverden.

Een bron dichtbij Biden gaf aan dat hij nog steeds diep betrokken is bij de verkiezingen, overtuigd van de hoge inzet om aan de zijlijn te blijven zitten.

Bidens aanstaande stops zullen kritieke staten omvatten zoals Wisconsin en Michigan, waar hij de inspanningen van de regering om kosten te verlagen en de Amerikaanse arbeidersklasse te steunen, zal benadrukken.

Ondanks een lichte stijging in goedkeuringscijfers sinds zijn terugtreden, blijven Bidens cijfers erbarmelijk, wat zorgen oproept over de effectiviteit van zijn terugkeer op de campagne. Hoewel zijn aanwezigheid enige steun zou kunnen mobiliseren, brengt het ook aanzienlijke risico’s met zich mee. Toch lijkt de president meer gefocust op het doorpushen van zijn agenda, ongeacht de groeiende kloof met de dagelijkse hardwerkende Amerikanen.

Dit stuk is geschreven door het LifeZette News-team op 2 september 2024. Het verscheen oorspronkelijk in LifeZette en wordt gebruikt met toestemming.

Lees meer op LifeZette:
Shark Tank’s Kevin O’Leary Blasts Harris’ Belastingsplan: Een Bedreiging Voor De Amerikaanse Droom [VIDEO]
Vermont Scholen: ‘Zoon’ en ‘Dochter’ Uit, Genderneutraal In
Gijzelaars Onderhandelingen Op De Rand: Biden Weegt In [VIDEO]


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/biden-resurfaces-to-prop-up-harris-on-the-campaign-trail/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....