In een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn woensdag schoten gelost. Er zouden meerdere gewonden zijn, al is het voorlopig nog niet duidelijk hoeveel en hoe ernstig hun verwondingen zijn. Een verdachte kon opgepakt worden door de politie.

De directie van de Apalachee High School in Winder, een gemeente ten oosten van de stad Atlanta, stuurde woensdag rond 10.45 uur lokale tijd een bericht naar de ouders waarin stond dat de school “momenteel gesloten was na meldingen van geweerschoten”. De politie is aanwezig, zo stond, en de ouders kregen de raad weg te blijven tot de situatie onder controle was.

De hele buurt werd meteen afgezet door de toegesnelde hulpdiensten. Op beelden is te zien hoe ambulanciers gewonden verzorgden. Ook een ziekenhuis in de buurt kreeg patiënten met schotwonden binnen, zo melden Amerikaanse media.

Wat er precies gebeurd is, is nog niet duidelijk. Volgens de politie is er wel al een verdachte opgepakt. Om wie het gaat en wat hem of haar gedreven heeft, is niet duidelijk.

Het Witte Huis laat weten dat president Joe Biden op de hoogte is gebracht van de schietpartij.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240904_95919364

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....