In een tijdperk waarin technologie en biologie steeds meer met elkaar verweven raken, staan we op de drempel van een nieuwe fase in de menselijke evolutie. Deze podcast verkent de fascinerende en soms beangstigende ontwikkelingen binnen het transhumanisme. We behandelen onderwerpen zoals het creëren van synthetisch leven, het concept van designer baby’s en de ethische vraagstukken rondom het streven naar onsterfelijkheid. Wat is de relatie tussen technologische intelligentie, bewustzijn en het idee van een hogere macht?

Daarnaast bespreken we de grootste zorgen en angsten die deze vooruitgang met zich meebrengt. We kijken ook naar mogelijke oplossingen en manieren om een toekomst te creëren waarin technologie en kunstmatige intelligentie de mensheid helpen om te evolueren naar een betere versie van zichzelf.

Bron: [Sanae Orchi](https://sanaeorchi.com/)

Heb je vragen, tips of wil je meedoen? Neem contact op met Het Andere Nieuws via het e-mailadres: hetanderenieuws@vriendenplek.email.

Ben je op zoek naar documentaires met Nederlandse ondertiteling? Op Het Andere Nieuws vind je inmiddels meer dan 400 documentaires! Klik op de afbeelding hieronder voor meer informatie.

(Bezocht 15 keer, 15 bezoeken vandaag)

Source: https://www.hetanderenieuws.nl/samensmelting-robots-mens-de-toekomst-van-intelligentie-of-gevaar/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....