Links verliest op alle fronten. Frans Timmermans zou de tegenaanval moeten leiden, maar is in geen velden of wegen te bekennen.

Frans Timmermans

PvdA-prominent Jaap Stalenburg heeft er genoeg van. “Extreem rechts rukt op richting oostgrens”, zo meent hij. “Ik zou zo graag zien dat linkse leiders hier in navolging van Kamala Harris zich ook stevig zouden uitspreken. Waar is de al maanden onzichtbare Frans Timmermans?”

Linkse paniek

Stalenburg is in paniek door de verkiezingszege van AfD in de Duitse deelstaten Thüringen en Sachsen. Die volgt op Tweede Kamerverkiezingen die Timmermans verloor van Wilders en Europese verkiezingen waarbij rechts flink aan zetels won.

Olaf Scholz

Frans Timmermans gaat prat op zijn taalkennis en zijn internationale netwerk. Net voor de Kamerverkiezingen spijbelde hij van een lijsttrekkersdebat om even naar Berlijn te kachelen voor een ontmoeting met de sociaaldemocratische bondskanselier Olaf Scholz.

Complete radiostilte over Duitse ontwikkelingen

Geen politicus geeft zo graag commentaar op internationale ontwikkelingen als Frans Timmermans. Toch heeft hij nog niet één tweet gewijd aan de IS-aanslag in Solingen, aan de reacties daarop in de Duitse politiek of aan de verkiezingsuitslag in Thüringen en Sachsen.

Frans Timmermans heeft geen antwoord

Waarom zwijgt Timmermans? Het simpele feit is dat links nu eenmaal geen antwoord heeft op de migratiecrisis. Timmermans’ persoonlijke motto “diversiteit is onze kracht” valt zelfs bij GL-PvdA-kiezers slecht. Die willen met 81 procent dat afgewezen asielzoekers zo snel mogelijk uitgezet worden. Precies wat de regering-Scholz naliet bij Issa al H., de dader van Solingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de politiek correcte verhalen van de mainstream media én de walgelijke politiek van het partijkartel. Wij zijn er voor JOU. Voor ons volk, ons land, onze cultuur. Maar om patriottisch verslag te kunnen doen van het nieuws hebben we JOUW STEUN nodig. Het kartel wil ons namelijk op elke mogelijke manier SLOPEN. Steun ons! Doneer aan DDS via BackMe en help ons pal te staan in dit politiekcorrecte medialandschap!

Gaat Timmermans nu Job Cohen achterna?

Al langer rommelt het binnen GroenLinks-PvdA. Timmermans komt niet uit de verf als oppositieleider. Eenzelfde lot dreigt als Job Cohen, een prominent bestuurder roemloos ten onder ging. Ironisch genoeg met behulp van Frans Timmermans. Zijn meedogenloosheid is een begrip aan het Binnenhof.

Diepe ontevredenheid

Nu krijgen politiek leiders wel vaker kritiek uit eigen partij. Maar dan anoniem of van oudgedienden. Maar Jaap Stalenburg is lid van de Provinciale Staten en heeft een relatief groot bereik op X. Een actief kaderlid dat zo openlijk kritiek levert op de partijleider, dat duidt op een diepe ontevredenheid met Timmermans. Het valt maar te bezien of de GL-PvdA-leider 2025 haalt.
Dit artikel verscheen eerst op de website Cultuur onder Vuur van de stichting Civitas Christiana, en is geschreven door Rogier Janssen. We hebben het artikel overgenomen met toestemming van de stichting, waarvoor dank!

Source: https://www.dagelijksestandaard.nl/opinie/cultuur-onder-vuur-pvda-prominent-is-klaar-met-onzichtbare-frans-timmermans

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....