Tijdens een campagnebezoek in Pennsylvania werden reporters uitgesloten van het stellen van vragen aan de gouverneur van Minnesota, Tim Walz.

Een lokale journalist in Lancaster County onthulde hoe de Democratische vice-presidentskandidaten de pers tijdens zijn bezoek ontliepen, wat vragen opriep over het gebrek aan transparantie.

Gouverneur Walz, vergezeld door zijn dochter, maakte een optreden bij het veldkantoor van de Lancaster County Democratic Committee als onderdeel van zijn lopende campagne-inspanningen. Het evenement was bedoeld om lokale vrijwilligers te motiveren, maar voor de media was het allesbehalve open.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Je Huis Verzonden

Alyssa Kratz, een reporter voor WPMT FOX43, deelde haar frustratie in een Facebook-post, waarin ze de strikte beperkingen voor de pers onthulde.

“Gouverneur Tim Walz sprak met mensen die belden naar het veldkantoor van de Lancaster County Democratic Committee. Zijn dochter Hope was bij hem. Hij sprak hier zo’n zes of zeven minuten met supporters. Walz neemt geen vragen van de media aan terwijl hij hier is. We mochten ook geen microfoons in de buurt van gouverneur Walz plaatsen terwijl hij sprak,” schreef Kratz.

Ze ging verder met een beschrijving van het gebrek aan toegang: “Een reporter probeerde een vraag te schreeuwen en we werden verteld om ‘het programma niet te verstoren.’”

Later, in opmerkingen aan Fox News Digital, bevestigde Kratz dat de pers herhaaldelijk werd ontzegd de kans om Walz vragen te stellen. “We vroegen als groep meerdere keren of gouverneur Walz bij de spreekstoel kon spreken en we onze microfoons daar konden plaatsen, maar dat werd ons geweigerd,” legde ze uit.

Een andere reporter van een lokale NBC-affiliate probeerde zelfs een vraag te schreeuwen nadat Walz klaar was met spreken, maar werd verteld niet zijn interacties met vrijwilligers te verstoren.

Dit is niet de eerste keer dat Walz en vice-president Kamala Harris, de Democratische president kandidaat, de pers ontwijken. Sinds de campagne van start ging in juli, hebben beiden het grotendeels vermeden om vragen te beantwoorden.

Afbeelding Credit: Sir. David – Shutterstock.com

Het paar gaf onlangs hun eerste officiële interview, maar het was een vooraf opgenomen segment met Dana Bash van CNN.

Harris kreeg na het interview zware kritiek, met veel vragen waarom ze Walz aan haar zijde nodig had om basisvragen van de media te beantwoorden. Ondanks dat ze meer dan zes weken op de campagne is, heeft Harris nog geen formele persconferentie gehouden.

Met zo’n beperkte toegang voor de media, blijft velen zich afvragen wat Harris en Walz precies proberen te ontwijken. Voor een partij die graag predikt over transparantie en openheid, beginnen deze acties steeds meer aan te voelen als een berekende poging om het publiek in het duister te houden. Als alles in orde is, waarom dan zo’n strikte controle? Hun acties beginnen een heel ander beeld te schetsen dan het beeld dat ze graag willen tonen.

Dit stuk is geschreven door het LifeZette Nieuws Team op 5 september 2024. Het verscheen oorspronkelijk in LifeZette en wordt gebruikt met toestemming.

Lees meer op LifeZette:
Ex-Hochul Deputy Chief Gevangen in FBI-inval, Arrestaties Gemaakt [VIDEO]
Harris’ Neppige Detroit Accent Dit Spectaculair [VIDEOS]
Beer Aanvalt Trainer, Terrifieert Publiek van Kinderen en Ouders [VIDEO]


De opvattingen die worden geuit door bijdragers en/of inhoud partners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de standpunten van RVM Nieuws. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/harris-team-enforces-strict-rules-for-reporters-at-walz-event-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....