De Republikeinse vice-presidentscandidate JD Vance ondervond deze week controverse nadat een verkeerde citeren van de Associated Press (AP) leidde tot verzet over opmerkingen die hij maakte over schoolshootings.

Vance besprak, terwijl hij sprak op een rally in Phoenix, Arizona, de tragische realiteit van recente massale schietpartijen en benadrukte de noodzaak voor grotere schoolveiligheid.

Echter, de aanvankelijke berichtgeving van de AP vertekende zijn opmerkingen, wat leidde tot een grote opschudding.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Op de rally in Phoenix, reageerde Vance op de massale schietpartij die een dag eerder plaatsvond op Apalachee High School in Barrow County, Georgia.

Hij sprak zijn frustratie uit over de frequentie van dergelijke incidenten en zei: “Ik vind het niet leuk dat dit een feit van het leven is, maar als je een psycho bent en je wilt de krantenkoppen halen, besef je dat onze scholen zachte doelen zijn. En we moeten de veiligheid op onze scholen verbeteren.” Vance benadrukte de urgentie om schoolveiligheid aan te pakken om toekomstige tragedies te voorkomen.

Echter, de oorspronkelijke kop van de AP gaf een misleidende interpretatie van zijn opmerkingen.

De kop luidde: “JD Vance zegt dat schoolshootings een ‘feit van het leven’ zijn, roept op tot betere veiligheid,” wat de indruk wekte dat Vance onverschillig of afwijzend was over het probleem van schoolshootings. De AP deelde ook deze versie in een bericht op X (voorheen Twitter), wat de controverse verder aanwakkerde.

De reactie was snel, met velen die de onvolledige aard van het citaat opmerkten.

Een voorgesteld X Community Note benadrukte de misleidende aard van de kop en verduidelijkte dat Vance eigenlijk had verklaard: “Ik vind het niet leuk dat dit een feit van het leven is.” In reactie op de terugslag, werkte de AP uiteindelijk zowel de kop als het bericht bij, waarbij ze de noodzaak van context erkende.

X Screenshot – AP

De gecorrigeerde kop luidt nu: “JD Vance zegt dat hij betreurt dat schoolshootings een ‘feit van het leven’ zijn en roept op tot betere veiligheid.”

Vance’s woordvoerder, William Martin, kritiseerde scherp de AP voor de aanvankelijke vertekening, beschuldigde de outlet ervan “nepnieuws” te verspreiden om Republikeinse politici ondermijnen. “Dit is weer een geval van de nepnieuwsmedia die schandalig liegen over een Republikeinse politicus. Senator Vance zei precies het tegenovergestelde van wat de Associated Press beweerde,” zei Martin in een verklaring. Hij vervolgde: “Het zou geen verrassing moeten zijn dat de AP alle geloofwaardigheid die het jarenlang had verloren is, omdat ze letterlijk over alles zullen liegen om de Democraten omhoog te houden.”

De kwestie van schoolshootings blijft een zeer gevoelige en controversiële zaak, vooral nu de presidentscampagne van 2024 op gang komt.

De Harris-Walz campagne reageerde op Vance’s opmerkingen en viel zowel hem als voormalig president Donald Trump aan. Ammar Moussa, een woordvoerder van de Harris-Walz campagne, bekritiseerde Vance’s standpunt en zei: “Donald Trump en JD Vance denken dat schoolshootings een ‘feit van het leven’ zijn en ‘we er overheen moeten komen,’” terwijl hij hun benadering contrasteerde met die van vice-president Kamala Harris. “Vice-president Harris en gouverneur Walz weten dat we actie kunnen ondernemen om onze kinderen veilig te houden en wapens uit de handen van criminelen te houden. Donald Trump en JD Vance zullen altijd de NRA en de wapenlobby boven onze kinderen verkiezen. Dat is de keuze in deze verkiezingen,” vervolgde Moussa.

Tim Walz versterkte dit ook.

De aanvankelijke misquote van Vance’s opmerkingen door de AP ontketende een storm van kritiek, wat leidde tot wijdverspreide verontwaardiging over de manier waarop de media de situatie behandelden.

Vance’s opmerkingen concentreerden zich op de ongelukkige realiteit dat scholen vaak doelwitten zijn voor hen die gewelddadige daden willen plegen.

Hij benadrukte de noodzaak om beveiligingsmaatregelen te verbeteren om studenten te beschermen tegen potentiële bedreigingen.

Vance’s boodschap was er niet een van acceptatie, maar eerder een oproep tot actie om de verdediging van scholen te versterken.

De controverse benadrukt de groeiende spanningen tussen media outlets en conservatieve figuren, vooral in de aanloop naar de verkiezingen van 2024.

Nu het politieke klimaat steeds intenser wordt, zal nauwkeurige berichtgeving en duidelijke communicatie van de standpunten van kandidaten cruciaal zijn voor het vormgeven van de publieke perceptie en het debat over belangrijke kwesties zoals schoolveiligheid.

De correctie van de AP kwam na aanzienlijke terugslag, maar de schade was al aangericht, waarbij velen het voorval aanhaalden als een ander voorbeeld van mediabias tegen conservatieven.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/kamala-and-the-ap-misquote-jd-vance-on-georgia-shooting-heres-the-truth-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....