Allemaal toeval? Of gewoon het nieuwe normaal waar de overheid en de media niet aan willen? Gelukkig zijn er (steeds meer) mensen die zich uitspreken over wat zij signaleren in hun omgeving. Het liegt er niet om…
 
 
 
“The Party told you to reject the evidence of your eyes and ears. It was their final, most essential command.” George Orwell
 
Sara Lee: Ik wil toch even on the record een keer iets kwijt, uit burgerplicht.

“Ik heb een groot netwerk, als musicus, dirigent en docent voor groepen; zowel in het echt als op sociale media met een grote gecompliceerde extended family en heel veel collega’s, kennissen, leerlingen, studenten, cursisten, koorleden en natuurlijk publiek.

Als zangeres had ik in een andere tijd ‘minstreel’ geheten en had ik de zaken die spelen in de tijd opgevangen en vertaald in muziek en op tekst. Ik vang ook heel veel op, en merk snel maatschappelijke tendensen op, zoals veel van mijn collega’s. Ik ontmoet wekelijks heel veel mensen op veel verschillende plekken door mijn optredens door de hele Benelux en ontvang al 20 jaar de afmeldingen van 20-70 per seizoen roulerende mensen per week, en mensen vertellen aan hun zangjuf of dirigent altijd even wat er aan de hand is als ze zich afmelden: ze vertellen altijd even waarom ze niet komen.

Ik praat heel makkelijk, ga met mensen vaak meteen de diepte in, ben zeer nieuwsgierig van aard (‘Sherlock Vos’), durf onbehoorlijke vragen te stellen (‘o jee, had je dat Covid vaccin genomen?’) en kom er door humor vaak mee weg.

Ik ben geen statisticus, maar we kunnen waarschijnlijkheid toch ook wel enigszins logisch beredeneren. En als de partij wil dat je het bewijs van je eigen ogen en oren negeert, moeten we juist flink gaan opletten.

Dus bij deze mijn bevindingen aan wel heel opmerkelijke toevalligheden na de uitrol van de zogenaamde Covid vaccins, uit mijn netwerk:

• Workshop deelnemer meldt zich af omdat schoonvader een uur na covid-vaccin plotseling is overleden aan wat een hartaanval lijkt te zijn, oorzaak onbekend. Voorheen gezond, in de 60.

• Lieve vader van koorlid en al 10 jaar onze trouwste fan, in de 70. Een dramatisch verhaal over een trombosebeen, een amputatie, een nare bacterie uit het ziekenhuis en door complicaties toch overleden. Wat zielig. Wat een gemis, hij kreeg al wel wat gezondheidsklachten maar leek nog zo sterk en vitaal. Net inderdaad toevallig gevaccineerd maar dat had natuurlijk geen verband. Want die zijn veilig&effectief.

• 2 studenten van UU doen hun beklag: na vaccin toch alle 6 in het studentenhuis flink, flink ziek geweest, “nog nooit zo ziek geweest” en langdurig ook, allemaal alsnog aan de beurt. Ze voelen zich enigszins bekocht. Hier volgen daarna nog vele tientallen meldingen van op het conservatorium in Zwolle en op de muziekschool in Almere en in Bussum, en bij Parnassos, bij studenten van vele jaargangen. Ik ben opgehouden het bij te houden. Ik denk eigenlijk dat de meeste van mijn gevaccineerde studenten en cursisten alsnog corona hebben gehad. (Om over de psychische staat van de studenten en leerlingen sinds 2020 maar te zwijgen. Daarover kan ik ook boekwerken volschrijven, de helft heeft iets: depressie, angsten, eetstoornissen, naast dat ze natuurlijk bijna allemaal adhd hebben of in het spectrum zitten, of een auto-immuunaandoening hebben. Veel chronische stress-symptomen. Het valt op.

• Schoonmaakster op school in Bussum ziet ineens opvallend grijs grauw en beweegt zich traag en energieloos, ze vertelt: na vaccin binnen een week ziek geworden, 3 weken ziek geweest. Daarna kortademig en zeer snel moe en innerlijke en uiterlijke verschijnselen van misère. Toch een 2de genomen, daarna ernstige pijnen in de borst, hartkloppingen, algeheel gevoel van malaise; in de medische mallemolen werd niets gevonden maar vrouw zag eruit als een levend lijk. Zo voelde ze zich ook; dit heeft een half jaar geduurd tot een bezoek aan thuisland Bulgarije alwaar een mysterieuze medische behandeling is gevolgd en de gezondheid langzaamaan herstelde binnen een half jaar. Neemt nooit meer een injectie. Dacht dat ze verplicht was voor haar werk in de thuiszorg. Nederlands is haar 3de taal, in het Nederlands is ze redelijk ongeletterd, ze was niet bij machte haar rechten te begrijpen.

• Diezelfde vrouw schrok toen ik haar vertelde over de gemelde alteraties aan de menstruatiecyclus, want die vertelde dat ze voor een logerend nichtje die in de week ervoor gevaccineerd was op de Eerste Hulp belandde omdat het meisje een bloedprop ter grootte van een pruim in de wc aantrof, niet tijdens haar gebruikelijke maandstonden. Het was geen miskraam. Een mogelijke relatie met het vaccin zoals gesuggereerd door haar, werd terzijde geschoven door het medisch personeel. Dat was alvast uitgesloten, want die zijn veilig&effectief. Maar ze zei: zie je wel, we hebben het er met elkaar over gehad dat we het wel heel toevallig vonden, bij een gezonde jonge meid, binnen een week na zo’n nieuw vaccin.

• Collega docent compositie wilde niet, maar zijn geliefde woonde in Zwitserland. Hij vreesde nooit meer te kunnen reizen en hij was zo eenzaam in de lockdown geworden dat hij toch een Janssen vaccin heeft genomen. Hierna heeft hij zich 3 weken lang slecht gevoeld en binnen 2 dagen na het vaccin kreeg hij tinnitus, waarvan hij achteraf in de krant las dat het een bijwerking was van Janssen. Hij voelde zich ook erg vreemd, duizelig en unheimisch, en 3 maanden daarna kreeg hij ontzettend zware corona, ‘nog nooit zo ziek geweest’.

• 3 collega-muzikanten hebben zich laten vaccineren en hebben me gezegd daarvan vreselijke spijt te hebben. Daarvoor nooit ziek, nu doorlopend griep, verkouden, aan het kwakkelen, vreemde vage klachten. “Mijn lichaam voelt vreemd.”

• Trouwe, enthousiaste, gezonde leerling van 15 na vaccin week erop afwezig wegens covid, na een week hersteld maar nog flink verkouden, de week erop 2 weken afwezig wegens ernstige gordelroos. Heb ik in 20 jaar nog nooit gehoord als reden voor afwezigheid bij een 15-jarige. Opmerkelijk zeg. Wel eens studenten met schurft of de bof, maar nog nooit een gezonde zeilende blakende 15-jarige met gordelroos. Dit kan niet anders dan toeval zijn, aan de vaccins kan het iig niet liggen want die zijn veilig&effectief.

• De overbuurvrouw op mijn oude adres, heeft 12 uur na de Pfizer-injectie een zware hersenbloeding gekregen en een week in coma gelegen; heeft het ternauwernood gered. Ze vertelt nu tegen iedereen die het wil horen dat het aan die criminelen van Pfizer ligt. Haar schoonzoon is data-analist in een groot ziekenhuis in Amsterdam en heeft in een vroeg stadium de familie al gewaarschuwd het niet te nemen wegens niet pluis van de data. Haar man nam het op zijn aanraden niet, zij voelde zich verplicht door haar werk in de zorg. Heeft vreselijke spijt en voelt zich belazerd. Was een actieve gezonde zestiger, heeft nu blijvende (cognitieve, fysieke en emotionele) gevolgen.

• Studente meldt zich af: haar niet-rokende voorheen gezonde moeder van 47 ligt met een plotselinge en ontwrichtende longembolie in het ziekenhuis. Een paar weken ervoor gevaccineerd. Dit kan niet anders dan toeval zijn, want aan de vaccins kan het iig niet liggen want die zijn veilig&effectief.

• Ex-leerling maakt praatje met me in de viswinkel, dame van begin 40, is juriste: 2 weken na 1ste vaccin latente verschijnselen van de ziekte van Crohn ‘ontploft’, 2 keer had de ambulance erbij moeten komen, en er ontstonden binnen een paar maanden grote cysten bij de kaken die operatief verwijderd moesten worden. “Toeval” en “genetische aanleg”. “Was een zware operatie, ze moesten mijn hoofd openmaken als een paasei”. Maar: neemt toch geen vaccin meer, want kan geen relatie uitsluiten.

• Een schoonzus, rector van een school, 63 jaar oud had 4 jaar geleden darmkanker overwonnen. Leefde sindsdien erg gezond maar ook met erg veel levensvreugde: wekelijks wandelclubje, wekelijks koor, fijn sociaal leven. Ze liet zich vaccineren in mei, en toen in juni/juli weer- 5/6 weken ertussen- ‘dan had ze die maar vast binnen voor de vakantie’. Ze werd binnen een paar weken ziek, kreeg flinke covid, met veel hoofdpijn en misselijkheid en duizeligheid. (Omikron, he…) Die laatste verschijnselen bleven maar. Vanaf september de medische mallemolen in, in december, rond kerst bleek dat ze een grote, snelgroeiende inoperabele hersentumor had en dat het einde verhaal was- in maart is ze overleden. Wat een pech en eeuwig zonde. Dit kan niet anders dan toeval zijn, want aan de vaccins kan het in ieder geval niet liggen want die zijn veilig&effectief. Terwijl ze in feite na het vaccin covid heeft gekregen en nooit meer echt beter is geworden. Hoe kan je dan een mogelijke relatie uitsluiten.

• Een neef van 68 hebben we het jaar erop mogen begraven, die werd ziek ( 2 vaccins) in december 2022, dokter kwam er thuis bij; onderzoeken, snelgroeiende kanker, bleek overal uitgezaaid, binnen 3 weken was hij dood. Helaas is deze week bekend geworden dat zijn broer -ook keurig geprikt- uitgezaaide botkanker heeft. Vandaag stuur ik hem namens mijn broer en zus bloemen en een kaartje. Dit kan niet anders dan toeval zijn, want aan de vaccins kan het in ieder geval niet liggen want die zijn veilig&effectief.

• Een familielid vertelde een maand na de eerste injectie in linkerarm dat haar hele arm nog steeds tintelde ervan, vanaf haar nek tot vingertoppen, ‘alsof het slaapt, alsof er iets is met m’n adertjes ofzo’ en ging ondanks ons verzoek er niet mee naar de huisarts, maar vroeg op de priklocatie een of 2 weken erna of dat wel goed was. Daar werd gemeld dat dat allemaal prima was hoor mevrouwtje, maar ze hebben voor de zekerheid wel haar andere, rechterarm geïnjecteerd, waarna ze binnen 2 weken wondroos kreeg aan het rechteroor, en 2 zware antibioticakuren moest; ze was erg ziek en zo’n intense ontsteking vlak bij de hersenen is linke soep. Desondanks heeft ze toch een derde genomen, haar werkgever was echt vrij intens qua vaccins ‘verplichten’ en maatregelen. Vanaf het moment dat ze de 3de kreeg, lag ze eigenlijk alleen nog maar depressief en ziek in bed, boos op iedereen, ellendig hartkloppingen. Gestopt met werken. Daarna weer begonnen. En weer opgeknapt. Maar fysiek heeft ze -blijkt nu ook- sinds 2 jaar een soort neurologische stuiptrekkingen van pijn. Alles is toeval, en niets is gerelateerd aan het vaccin. Maar ik vind het allemaal zeer opmerkelijk.

• Mijn vriendengroep van stoere, beresterke, gezonde, outdoorsy, actieve, mooie mannen. Ik ben de enige vrouw. 13 mannen en 1 vrouw van tussen de 33 en 46 jaar oud. 7 ervan niet gevaccineerd, die gaan allemaal prima, 7 wel gevaccineerd. Van de 7 wel gevaccineerden uit deze groep, is de score dat er eentje toevallig in 2022 een grote snelgroeiende tumor in zijn long had en herstellende is van zware chemo en bestraling. Hij heeft nu krullen en borsten als resultaat door de hormonen en lijkt een ander mens. En een ander voelde zich er niet lekker na en kreeg binnen 6 weken een darminfectie en myocarditis-achtige verschijnselen. Zijn vriendin had ook 2 weken na vaccin myocarditis trouwens. Hij was er echt vreselijk boos over, maar wilde het er verder niet meer over hebben want kon dat psychisch anders niet bolwerken, want hij had zich gedwongen gevoeld en hij vond het onrecht zo groot. Hij wilde het zijn leven niet laten vergallen; hij is super gezond gaan leven en weer opgeknapt, maar neemt nooit meer een vaccin. En nog eentje voelde zich na nr. 1 al genaaid (ik weet nou niet of ik nou een 2de moet nemen uit angst mijn baan in de zorg te verliezen, of dat ik moet toegeven dat ik genaaid ben, gewoon, zo voel ik me’ zei hij letterlijk.) En zijn gezondheid gaat sindsdien niet zo lekker, vaak verkouden, ontstekingen, en hij is nu toevallig net, as we speak, herstellende van een paar grote nierstenen die eruit zijn gehaald, en hierdoor een half jaar uit de running. 3 van de 7 gevaccineerden uit die groep hebben nu iets. De man (41) met de longtumor had 7 jaar daarvoor teelbalkanker gehad.

• Apart verschijnsel: ik woon 11 jaar op mijn huidige adres. 2 oudere stellen woonden tegenover mij, bij de een was de man 68 en redelijk gezond en de ander 89 en dementerend. Beide mannen zijn overleden binnen 2 maanden na de 2de prik, 6 weken ertussen, de oudste aan snelle verslechtering dementie en uiteindelijk longontsteking, en de buurman van 68 aan snelgroeiende galblaaskanker, die was binnen een maand overleden. Het was bij alle twee de mannen onverwacht snel gegaan, aldus mijn beiden overbuurvrouwen. Dit kan niet anders dan toeval zijn, want aan de vaccins kan het in ieder geval niet liggen want die zijn veilig&effectief.

• Apart verschijnsel: de overburen van mijn vriend, die daar zijn hele leven al woonden, zijn binnen 2 weken na vaccin alle twee overleden binnen een paar dagen na elkaar.

• Een familie vriendin had kanker, was al 6 jaar in geleende tijd, heeft zich -tegen haar intuïtie en gevoel in-op doktersadvies laten injecteren en vertelde dat ze er vlak daarna nog een auto-immuunziekte overheen had gekregen. Ze vond de timing opmerkelijk; het was allemaal zo goed onder controle. Ze vertrouwde het niet, zei ze. Ze is inmiddels overleden. Maar goed, ze was al ziek, en in ‘geleende tijd’ dus dat is niet gek, en een eventuele link zal dus nooit onderzocht worden.

• Ik viste bij een vriendin van mijn moeder naar de ervaringen met het vaccin, en ik kreeg een spraakbericht van 10 minuten dat zij en haar vrouw er alle twee 2 hebben gehad en het nooit meer gaan doen, omdat ze er alle twee vreselijk ziek van zijn geworden; acute verergering van astmatische klachten, ademhalingsproblemen, de ambulance moest erbij komen. Inmiddels is ze herstellende van borstkanker en gestopt met werken. Oersterke, gezonde scherpe vrouw met een pracht carrière van 40 jaar als luchtverkeersleider, vervroegd met pensioen want haar lichaam wil niet meer door de bijwerkingen van de chemo. Ze kan het verband natuurlijk niet hard maken, en het een en ander kan ook met het decennia doorslikken van de pil te maken hebben, maar er komt nooit meer iets vreemds in hun lichaam, geen vaccin, geen chemo, niks van al die troep, was de felle boodschap. Opvallend: alhoewel de dames dus alle twee keurig gevaccineerd zijn, durven ze in sociale kring niet meer over hun klachten te beginnen, want mensen reageren daar ‘heel raar agressief op, alsof we wappies zijn’ dus ze vertelt het alleen tegen mensen die er open voor staan.

• Mijn lieve bijzondere opdrachtgever op een conservatorium, 53, is overleden aan acute darminfectie en sepsis. Geïnspireerd hoofd van de afdeling Jazz en Pop. Zeer creatieve musicus die zijn leven gaf aan zijn studenten. Natuurlijk, die man heeft veel stress gehad in de jaren van de lockdowns, en hij had wat overgewicht en zorgde niet zo goed voor zichzelf. Hij wordt erg gemist, ook door zijn kindjes en zijn ongevaccineerde vrouw, die hem heeft proberen te waarschuwen en het huis vol had gelegd met foldertjes van het artsencollectief. Ik heb hem ook gewaarschuwd. Doe het niet, man. Hij ging het toch doen. Zijn vrouw en ik hebben elkaar geknuffeld op zijn begrafenis. Ze zei: ‘ik hoopte zo dat jij hem ook een beetje de andere kant zou kunnen laten zien toen hij jou aannam’, en ik heb de hele terugweg gehuild in de auto, heel hard. Dit kan niet anders dan toeval zijn dat hij nu dood is op zijn 53ste, want aan de vaccins kan het in ieder geval niet liggen want die zijn veilig&effectief. Maar voor zijn vrouw voelt dat misschien toch anders: ze twijfelt daar misschien wel aan. En mijn hart huilt voor haar en zijn kinderen en eigenlijk de hele school. Wat een ongelofelijk gemis.

• Mijn ex-schoonmoeder, lieve oma van mijn dochter, was gevallen en was sindsdien vasculair dementerend en ging naar een sjiek tehuis op de Veluwe alwaar ze door een stel Cliniclowns is overmeesterd en het vaccin toegediend gekregen heeft. Binnen een paar dagen werd ze ziek, longontsteking-achtige klachten en binnen nog een week was ze overleden. Ik begrijp dat dit beeld Fellini-achtig absurdistisch is, maar dit is de realiteit waar wij mee moeten leven. Het is ongetwijfeld toeval, want aan die vaccins kan het niet liggen, want die zijn veilig&effectief.

• Ik heb 7 mensen die gevaccineerd zijn in mijn netwerk met longcovid waar die longcovid wel toevallig steeds is ontstaan na de vaccins, (opvallend, binnen 2 of 3 weken na de 2 de werden ze ziek is vaak het verhaal) maar ik ken er ook 2 die ongevaccineerd zijn en longcovid-achtige klachten hebben, daadwerkelijk na covid.

• Mijn achternichtje was begin 50 en was morbide obese. Ze was erg bang voor covid omdat ze tot de risicogroep hoorde en is maandenlang niet buiten geweest en heeft letterlijk niemand gezien. Ik had zelf ook al 20 jaar geen contact. Haar maatschappelijk werkster zag ze wel af en toe, die ken ik goed, en die heeft mij het volgende verteld -in anonieme vorm, zonder dat ze wist dat het mijn achternichtje was- ik legde de link dat dat mijn achternichtje moest zijn en dat bleek inderdaad het geval. Ze heeft heel lang gewacht met het covid vaccin, omdat ze daar ook een beetje bang voor was. Uiteindelijk nam ze het vaccin in oktober, en heeft ze binnen een paar weken stevige Covid gekregen. Van wie dan? Ze durfde nauwelijks iemand te zien. Wellicht een doorbraakgeval? Daar was ze zo bang voor dat ze het ziekenhuis heeft gebeld, en ze is met een takelwagen uit haar appartement gehaald om haar naar het ziekenhuis te brengen, niet omdat het zo ernstig was, maar omdat ze zo in paniek raakte (benauwdheid werd verergerd door angst/hyperventilatie). In het ziekenhuis hebben ze haar aan de beademing gelegd en onder zeil gebracht en daar is ze binnen 5 dagen overleden. Het lijkt mij een slecht idee iemand in die situatie aan de beademing te leggen. Ik heb inmiddels sterk de indruk dat mijn achternichtje is vermoord. Maar dat zal aan mij liggen.

• Een goede vriend en cardio-verpleegkundige sinds 20 jaar, lid van reanimatieteam en docent in een groot ziekenhuis in Amsterdam. Hij is in zijn carrière, zo vertelde hij, zo 1 in de 5, 6 weken een myocarditis-patiënt tegengekomen, en altijd iemand met een cardiale voorgeschiedenis, of iemand die al 40 jaar rookt na een flinke griep bijvoorbeeld. Nooit eerder jonge, gezonde mensen. Hij heeft ze aan de lopende band zien binnenkomen met myo-en pericarditis, longembolieën, en ook blaren op de huid. Hij heeft vreselijk veel voorbeelden gezien. Hij is ze bij gaan houden, heeft melding gemaakt in het ziekenhuis maar werd wappie genoemd. Heeft zo hard geroepen als hij kon binnen het ziekenhuis, maar is uiteindelijk gestopt (nadrukkelijk met ‘gewetensbezwaar’), omdat hij zijn werk niet meer naar behoren uit kon voeren door de maatregelen. Niets aan mogelijke bijwerkingen werd bijgehouden. Hij is onlangs weer begonnen met zijn vak, voor de patiënten die bijwerkingen hebben en van het kastje naar de muur worden gestuurd en die eindelijk -vaak huilend- gehoor vinden.

• Op mijn social media is het niet aan te slepen. Ik ben gemiddeld naar 1 begrafenis in de 2, 3 jaar geweest in mijn leven. De laatste 2,5 jaar waren dat er 7 per jaar, en dat is omdat ik er naar 4 niet ben gegaan. Ja, ik word ook 45 dit jaar, dus mensen in mijn buurt worden ook ouder, maar dit lijkt me een erg groot verschil binnen een paar jaar. Dit kan niet anders dan toeval zijn, want aan de vaccins kan het in ieder geval niet liggen want die zijn veilig&effectief.

Ik vind het verschrikkelijk wat ik om me heen zie, en dit is er eigenlijk nog maar een fractie van. Door dat grote netwerk word ik er ook veel mee geconfronteerd. Ik hoef maar even in te loggen op Facebook en iemand rouwt om z’n kind die voor z’n 40ste nog ‘vredig is ingeslapen’, alsof dat de normaalste zaak ter wereld is. Soms 2 in 1 week!

Dat is niet normaal, dat is het nooit geweest. Het is nogal wat. Het is het grootste verdriet denkbaar als je kind overlijdt. Mijn hart breekt voor al die verliezen, jullie familie en vrienden die te vroeg overlijden. Het kwam wel eens voor, maar niet zo vaak als nu.

Er is een tendens. Dan weer een lieve zangeres van begin 60, en nog eentje, dan weer een jonge beroemde briljante pianist van 35 die 2 jaar geleden al een hersenbloeding gehad blijkt te hebben. Dan weer een bekende percussionist die plotseling overlijdt. Dan weer een bassist met snelgroeiende kanker sinds 2 jaar. Dan blijkt een oude vriend ook onwel te zijn geworden tijdens het zwemmen. En deze zijn van de laatste 3 weken nog maar, het gaat maar door al 2 jaar. Letterlijk 4 mensen die ik op Facebook heb gewaarschuwd voor dat dubieuze product zijn nu overleden. Dat is ongetwijfeld ook allemaal toeval, al waren ze alle 4 tussen de 40 en 60 jaar oud.

Als enigszins publieke figuur is het PR-technisch totaal niet slim om je hierover uit te spreken. Ik weet dat ik in sommige kringen al behoorlijk persona non grata ben geworden, geen recensie meer krijg of niet meer word geboekt. Maar ik kijk aan het eind de rit toch graag mezelf in de spiegel aan.

Ik heb een liedje geschreven en uitgebracht dat heet ‘Allemaal In De War’ met een mooie passende creatieve clip op YouTube, dat gaat over deze tijd. In de bridge zing ik:
 
Diep in mijn lijf klopt een hart met geweten,
Met de herinnering aan hoe het kan zijn of hoe het ooit was.
Iets puurs en iets dieps dat ik nooit ben vergeten,
Ik vertrouw blindelings en ik houd me vast aan dat innerlijk kompas en volg mijn eigen pad.

 
 


Source: https://stichtingvaccinvrij.nl/allemaal-toeval/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....