Een veelgestelde vraag van mensen die zich niet kunnen voorstellen dat er een wereldwijde samenzwering bestaat, is: “Als zo’n groot complot echt zou bestaan, hoe kan het dan geheim blijven?”

Dit lijkt een valide punt. Maar georganiseerde misdaad is voortdurend bezig met het smeden van complotten, en het is zeldzaam dat iemand uit de hogere regionen hierover praat. Zij volgen de code van “omerta,” die hen verplicht tot zwijgen.

Neem bijvoorbeeld de maffia, die staat los van de reguliere samenleving. Een ander voorbeeld is het Manhattan Project, de ontwikkeling van de atoombom door de Verenigde Staten. Op het hoogtepunt werkten hier 129.000 mensen aan, en toch lekte het geheim niet uit.

Dit werd bereikt door compartimentering: het opdelen van het werk in kleine stukjes, zodat de meeste medewerkers geen idee hadden van het einddoel. Vergelijk het met een fabriek die bouten en moeren produceert; de arbeiders wisten niet dat hun producten zouden eindigen in de meest destructieve wapens ooit gemaakt.

Slechts een select aantal mensen kende het volledige plan. Wat men niet weet, kan men ook niet onthullen, of dat nu opzettelijk of per ongeluk is.

Evenzo heeft een kassier bij een bank (bestaan die eigenlijk nog?) geen inzicht in de totale bedrijfsvoering; dat is voorbehouden aan de raad van bestuur en de directie.

Door vertrouwde personen op strategische posities te plaatsen, kunnen instructies van hogerhand worden doorgegeven aan de lagere niveaus. Ze krijgen genoeg informatie om hun taken uit te voeren, maar zonder te begrijpen hoe hun bijdrage past in het grotere geheel.

Het helpt ook om over een enorme hoeveelheid geld te beschikken. Met voldoende middelen kun je mensen omkopen en hen laten tekenen voor geheimhouding, met zware straffen bij schending.

Je kunt mensen in een compromitterende situatie brengen, bijvoorbeeld door hen te verleiden tot ontrouw. Later kun je dreigen met het openbaar maken van beelden van deze ontrouw, wat hen zal dwingen om te doen wat je vraagt. Dit geldt vooral als het gaat om gevoelige beelden met kinderen.

Bedreigingen aan het adres van iemand of diens gezin zijn ook een mogelijkheid. Er zijn talloze manieren om iemand onder druk te zetten.

Soms is geheimhouding noodzakelijk; je plaatst geen video van je oorlogsplannen op YouTube.

Als je bovendien controle hebt over het onderwijs dat iedereen verplicht moet volgen en de gevestigde media in je zak hebt, dan heb je alle macht in handen.

De massa blijft in onwetendheid. Het systeem stimuleert materialisme door in te spelen op de zwakheden van de mens. Geld verdienen kost tijd, en tijd is een kostbaar goed.

De tijd vliegt voorbij. Maak er verstandig gebruik van!

Tekst, bron en vertaling: Erick van Dijk

Trailer ↓

Docuserie: De sekte van medici – trailer – Tiendelige serie – Nederlands ondertiteld

Deel 1 ↓

<a href="https://www.hetanderenieuws.nl/docuserie-de-sekte-van-medici-deel-1-nederlands-ondertit


Source: https://www.hetanderenieuws.nl/docuserie-de-sekte-van-medici-deel-2-nederlands-ondertiteld/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....