Onder de Biden-Harris administratie heeft de Verenigde Staten een verontrustende trend in geweld tegen wetshandhavers gezien, met een politieagent die dit jaar ongeveer elke 22 uur wordt neergeschoten.

Deze alarmerende statistiek komt van de Fraternal Order of Police (FOP), dat rapporteert dat er in 2023 alleen al meer dan 260 agenten zijn neergeschoten.

Joe Gamaldi, FOP Nationaal Vicepresident, sprak met Breitbart Texas over de voortdurende aanvallen op politieagenten en merkte op dat er in de afgelopen twee jaar meer dan 630 agenten zijn neergeschoten. “We zagen 378 agenten die vorig jaar werden neergeschoten, dat is een stijging van 60 procent sinds 2018,” zei Gamaldi, waarmee hij de groeiende gevaren voor wetshandhavers benadrukte.

Hagelgeweer Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreekse Levering Aan Uw Huis

De cijfers van dit jaar benadrukken de risico’s waarmee politieagenten in het hele land worden geconfronteerd, met elke 22 uur een agent die wordt neergeschoten.

De toename van het geweld vindt plaats in de context van wat Gamaldi beschrijft als een “draaideur strafrechtsysteem”, waarbij veel van degenen die verantwoordelijk zijn voor geweld tegen agenten eerdere strafregisters hebben, inclusief een aanzienlijk aantal die veroordeelde misdadigers zijn.

De FOP vice-president wees ook op de schadelijke retoriek rondom wetshandhaving, waarvan hij gelooft dat deze wordt verergerd door bepaalde politici, mediafiguren en activisten die profiteren van anti-politie gevoelens.

Deze omgeving heeft bijgedragen aan de voorstelling van politie als tegenstanders in de gemeenschap, wat hun werk en leven verder in gevaar brengt.

Gamaldi uitte bijzondere frustratie over de Biden-Harris administratie, en bekritiseerde het gebrek aan vocale steun of actie om deze toename in geweld aan te pakken. “Om het er nog erger op te maken, we hebben geen enkel geluid gehoord van de Biden/Harris administratie die dit historische geweld tegen wetshandhaving veroordeelt. De stilte vanuit het Witte Huis is oorverdovend,” merkte hij op.

Tegenover de stilte van de huidige administratie, heeft de Nationale FOP, die 378.000 politieagenten in het hele land vertegenwoordigt, Donald Trump voor het presidentschap gesteund, waarbij hij zijn standpunt als de “ware wet- en orde kandidaat” citeert. Deze steun weerspiegelt de voorkeur van de leden van de vakbond voor leiderschap dat actief steun biedt en pleit voor de uitdagingen en behoeften van wetshandhaving.

FOP President Patrick Yoes benadrukte de kritische kwesties van publieke veiligheid en grensbeveiliging in de aanstaande verkiezingscampagne, en verklaarde: “Er was geen twijfel – nul twijfel – over wie zij als onze president voor de komende vier jaar willen: Donald J. Trump.” De vorige termijn van Trump werd gekenmerkt door sterk leiderschap, met name in uitdagende tijden, en de FOP is van plan zijn poging om een tweede termijn te verkrijgen te steunen.

Het voortdurende geweld heeft dodelijke gevolgen gehad, waarbij de Officer Down Memorial Page rapporteert dat 37 agenten dit jaar alleen al zijn overleden aan schotwonden in de uitoefening van hun plicht.

Extra doden zijn vermeld van aanvallen, steekpartijen en voertuigaanvallen, met totaal 97 verloren agenten in de uitoefening van hun plicht tot nu toe dit jaar.

De cijfers van dit jaar en de houding van de FOP benadrukken een kritisch moment voor wetshandhaving in Amerika, aangezien agenten in het hele land oproepen tot robuustere steun en beslissende actie van de leiders van de natie om hun veiligheid en de veiligheid van de gemeenschappen die zij dienen te waarborgen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/fop-blasts-biden-harriss-silence-as-cop-shootings-soar-to-new-heights-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....