NBC heeft een belangrijke programmaverandering aangekondigd voor “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon,” waarbij het wekelijkse aantal uitzendingen is verminderd van vijf nachten naar vier.

De langdurige aflevering op vrijdagavond zal worden vervangen door herhalingen, wat een opmerkelijke verschuiving markeert voor het late-night landschap.

Deze aanpassing weerspiegelt de voortdurende budgettaire herbeoordelingen bij NBC, vooral nu het netwerk worstelt met dalende kijkcijfers en de stijgende kosten van het produceren van dergelijke hoogprofielshows.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

“The Tonight Show,” een vast onderdeel van de Amerikaanse televisie sinds de debut in 1954 en geleid door Jimmy Fallon gedurende de afgelopen tien jaar, staat voor nieuwe uitdagingen te midden van een veranderende mediaomgeving.

Etalage van de NBC Experience Store versierd met het logo van The Tonight Show met Jimmy Fallon in Rockefeller Center in Midtown Manhattan op 18 december 2014

De beslissing om de originele vrijdaguitzendingen te verminderen is niet vergezeld gegaan van een openbare uitleg van NBC, maar bronnen uit de industrie suggereren dat financiële druk en een concurrerende streammarkt sleutel factoren zijn.

Er wordt ook gespeculeerd of Fallon’s gerapporteerde jaarsalaris van $16 miljoen zal worden beïnvloed door dit verminderde schema.

6 apr 2017; Orlando, FL, VS; Jimmy Fallon houdt zijn tweejarige dochter Frances vast tijdens de grote opening van de attractie “Race Through New York Starring Jimmy Fallon” in Universal Orlando Resort. Het evenement omvatte een parade met Fallon zelf op een wagen om het lint voor de nieuwe attractie door te knippen. Verplichte credit: Tim Shortt/Florida Today via USA TODAY NETWORK

Deze stap van NBC volgt andere recente kostenbesparende maatregelen binnen zijn late-night programmering.

Eerder dit jaar verwijderde het netwerk de huisband van “Late Night with Seth Meyers,” dat onmiddellijk na Fallon wordt uitgezonden. Eli Janney, de associate muzikaal directeur van “Late Night,” uitte zijn mening over de budgetcuts in juni en wees deze toe aan de bredere uitdagingen waarmee de televisie-uitzending wordt geconfronteerd: “Het is de realiteit van uitzending en een krimpende markt – streaming die hierin bijt, en YouTube die daarin bijt,” zei Janney.

Hij vergeleek de situatie met veranderingen in de muziekindustrie, waarbij hij de devaluatie van inhoud in het digitale tijdperk aanstipte: “Ik vergelijk het met een Spotify-moment in muziek, waar ineens niemand meer wil betalen voor muziek. Muziek wordt gedevalueerd.”

“Late Night with Seth Meyers” had zijn format van originele afleveringen al aangepast naar vier nachten voor deze ontwikkelingen.

De trend om het aantal uitzendingen van late-night shows te verminderen, is niet alleen aan NBC voorbehouden. Concurrerende netwerken hebben hun schema’s op soortgelijke wijze aangepast, met CBS’ “The Late Show with Stephen Colbert,” ABC’s “Jimmy Kimmel Live,” en Comedy Central’s “The Daily Show” die allemaal de live uitzending op vrijdagavond hebben opgegeven.

Ondanks de algehele vermindering van het late-night kijkgedrag, dat wordt toegeschreven aan de opkomst van streamingdiensten, blijven netwerken zwaar investeren in hun late-night hosts.

Verslagen suggereren dat naast Fallon’s aanzienlijke salaris, zowel Kimmel als Colbert jaarlijks ongeveer $15 miljoen verdienen.

Eerder dit jaar verstevigde Fallon zijn relatie met NBC door zijn contract te verlengen om “The Tonight Show” tot 2028 te blijven hosten.

Dit langdurige engagement geeft de zekerheid van NBC aan in Fallon’s rol te midden van de evoluerende dynamiek van televisie-kijkgedrag en economische druk.

Het late-night televisie-segment ondergaat aanzienlijke transformaties terwijl netwerken proberen de traditionele uitzendverwachtingen in balans te brengen met de financiële realiteiten van een digitaal gedomineerd medialandschap.

Doe streamplatforms en online inhoud blijven traditionele kijkersfragmentatie veroorzaken, worden netwerken zoals NBC gedwongen hun programmeerstrategieën en financiële modellen opnieuw te bekijken en aan te passen om hun concurrentievoordeel te behouden.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/nbc-replaces-jimmy-fallons-friday-the-tonight-show-with-reruns/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....