Een klopjacht is aan de gang in Laurel County, Kentucky, na een chaotische schietpartij waarbij vijf mensen gewond raakten en meerdere voertuigen werden beschadigd langs de Interstate 75.

Het voorval, dat zaterdag rond 17.30 uur plaatsvond, heeft geleid tot een grootschalige zoektocht naar Joseph A. Couch, die is geïdentificeerd als een persoon van belang in het geweld dat het verkeer van het weekend verstoorde.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Verzend Direct Naar Uw Huis

Het kantoor van de sheriff van Laurel County, samen met meerdere wetshandhavingsinstanties, waaronder de FBI, de U.S. Marshal Service en het Bureau voor Alcohol, Tabak, Vuurwapens en Explosieven, is betrokken bij de doorlopende zoektocht naar Couch.

De 32-jarige witte man, beschreven als ongeveer 1,78 meter lang en 70 kilo zwaar, wordt als gewapend en gevaarlijk beschouwd.

De autoriteiten werden gewaarschuwd voor het voorval na meldingen van geweerschoten langs de snelweg in de kleine stad London, een landelijke omgeving ongeveer 120 kilometer ten zuiden van Lexington.

Deputy Gilbert Acciardo van het kantoor van de sheriff van Laurel County beschreef het aankomen ter plaatse als het aantreffen van “een gekkenhuis,” met negen voertuigen die tekenen van vrij vuur vertoonden, kogelgaten en gebroken ramen. “Kun je je dat voorstellen? Gewoon chaotisch,” merkte Acciardo op tijdens een persconferentie op zondag.

De slachtoffers van de schietpartij, die momenteel allemaal in stabiele toestand verkeren, hebben ernstige verwondingen opgelopen, waaronder één persoon die in het gezicht is geschoten.

Het gewelddadige voorval leidde ook tot een verkeersongeluk waarbij twee extra personen gewond raakten. Het verkeer op de snelweg werd in beide richtingen enkele uren stilgelegd terwijl de onderzoekers werkten om de plaats veilig te stellen en bewijs te verzamelen.

[ingebedde content]

Lokale functionarissen, waaronder burgemeester Randall Weddle van London, hebben bewoners aangespoord om waakzaam te blijven en binnen te blijven, vooral tijdens de nachtelijke uren terwijl de zoektochten in het naburige ruige terrein doorgingen. “Als je denkt dat je iets buiten je huis hoort, ga dan alsjeblieft niet naar buiten om te schieten,” waarschuwde burgemeester Weddle, en benadrukte het potentiële gevaar voor bewoners en eerste hulpverleners in de omgeving.

De motieven achter de schietpartij blijven onduidelijk, waarbij de eerste onderzoeken wegwoede als een waarschijnlijke oorzaak uitsluiten.

Het voorval vond plaats enkele dagen na een massale schietpartij in Winder, Georgia, en een aparte schietpartij op de snelweg in Seattle, wat een zorgwekkende week van wapengeweld in het land benadrukt.

Gouverneur Andy Beshear houdt de situatie nauwlettend in de gaten en ontvangt updates van de Kentucky State Police en het Office of Homeland Security. “Ik houd de situatie actief in de gaten en bied ondersteuning waar mogelijk,” verklaarde Beshear, en riep op tot gebeden voor alle betrokkenen.

Ooggetuigen verslagen van automobilisten die in de chaos van zaterdag vastzaten, vertellen verhalen van verwarring en angst. Christina DiNoto, die op het moment van de schietpartij door het gebied reed, verwarde aanvankelijk het geluid van schoten met een steen die haar voertuig raakte.

Pas later, toen ze stopte bij een vriend, kwam ze er samen met haar metgezel achter wat er gebeurde en ontdekten ze wat leek op verfkrassen van kogels op haar auto.

Terwijl de gemeenschap zich herstelt van het voorval en de zoektocht naar Couch doorgaat, roepen wetgevers en lokale autoriteiten op tot kalmte en samenwerking van het publiek.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/highway-horror-gunman-shoots-5-shuts-down-i-75-manhunt-ongoing-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....