Woordvoerder: “Eerst sleutels terug”

Ondanks de uitdrukkelijke wens van een 150-tal arbeiders om maandagochtend aan het werk te gaan in de Audi-fabriek in Vorst, wordt hen de toegang tot de fabriek geweigerd. De directie had al aangekondigd dat het zou gebeuren. Het werk hervatten kan pas wanneer de sleutels van de afgewerkte wagens, die zijn meegenomen, teruggegeven worden. “Het is in ieders voordeel dat die mensen weer aan de slag gaan”, zegt Peter D’Hoore, woordvoerder van Audi Vorst, maandagochtend op Radio 1. “Zij verdienen dan geld en het geeft een positief signaal aan mogelijke investeerders. Maar we hebben al vaker gezegd dat er pas weer opgestart wordt wanneer dat normaal kan en wanneer de sleutels van die wagens terug in ons bezit zijn. Momenteel heeft het geen zin.”

De situatie in de Audi-fabriek in Vorst is bijzonder gespannen. Terwijl de vakbonden de hoofdingang blokkeren en de sleutels van afgewerkte wagens in hun bezit houden vanwege de aangekondigde sluiting, willen een 150-tal arbeiders maar al te graag aan de slag. Het is een strijd tussen de directie en de vakbonden, waarbij de arbeiders gevangen zitten in het midden.

De woordvoerder van Audi Vorst, Peter D’Hoore, benadrukt het belang van de arbeiders die weer aan het werk gaan. Niet alleen verdienen zij dan geld, maar het zou ook een positief signaal sturen naar mogelijke investeerders. Echter, de directie blijft vasthouden aan hun eis: de sleutels van de afgewerkte wagens moeten teruggegeven worden voordat er weer gestart kan worden.

De spanningen lopen hoog op in de fabriek. De arbeiders willen aan de slag, maar worden tegengehouden door de vakbonden en de directie. Het is een impasse waarbij de sleutels van de afgewerkte wagens als symbool dienen voor de machtstrijd tussen beide partijen.

De situatie blijft zich ontwikkelen en de uitkomst is nog onzeker. Zal er een compromis worden bereikt? Of zal de strijd tussen de vakbonden en de directie voortduren? Volg de ontwikkelingen hier op de voet.

One liner: “Een gespannen strijd tussen arbeiders en directie, waarbij de sleutels van afgewerkte wagens het symbool zijn van de machtstrijd.”


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240909_92310835

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....