Terwijl het presidentsdebat in het National Constitution Center in Philadelphia nadert deze dinsdag, 10 september, zijn beide kampen druk bezig met voorbereidingen onder strikte nieuwe regels die zijn vastgesteld door ABC News.

Voormalig president Donald Trump en vice-president Kamala Harris staan klaar om deel te nemen aan een sterk gestructureerde debatomgeving, wat de inzet en spanningen verhoogt.

Vice-president Kamala Harris en voormalig president Donald Trump.

Het debatformat, zoals vrijgegeven door ABC News, zal beide kandidaten beperken in het meenemen van vooraf geschreven aantekeningen op het podium, en hun microfoons zullen gedempt worden terwijl de ander spreekt om onderbrekingen te voorkomen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Volledige debatregels volgens ABC News:

  • Het debat duurt 90 minuten met twee reclameblokken
  • De twee zittende moderators, David Muir en Linsey Davis, zullen de enige personen zijn die vragen stellen
  • Er vond virtueel op 3 september een muntworp plaats om de plaatsing van de podia en de volgorde van de slotargumenten te bepalen; Trump won de muntworp en koos de volgorde van de uitspraken. Hij zal de laatste slotverklaring geven, en Harris koos het juiste podium op het scherm (links op het podium)
  • Kandidaten worden geïntroduceerd door de moderators
  • Kandidaten betreden het podium vanaf tegenovergestelde zijden; de zittende partij wordt als eerste geïntroduceerd
  • Er zullen geen openingstoespraken zijn; de slottoespraken zijn twee minuten per kandidaat
  • Kandidaten staan gedurende het debat achter de podia
  • Rekwisieten of vooraf geschreven aantekeningen zijn niet toegestaan op het podium
  • Er zullen vooraf geen onderwerpen of vragen worden gedeeld
  • Kandidaten krijgen een pen, een notitieblok en een fles water
  • Kandidaten hebben twee minuten om vragen te beantwoorden, twee minuten voor weerleggingen, en één extra minuut voor vervolgvragen, verduidelijkingen of reacties
  • De microfoons van de kandidaten zijn alleen actief voor de kandidaat die aan de beurt is om te spreken en gedempt wanneer de tijd voor een andere kandidaat is
  • Kandidaten mogen elkaar geen vragen stellen
  • Campagnemedewerkers mogen tijdens reclameblokken niet met kandidaten omgaan
  • Moderators zullen proberen timingovereenkomsten af te dwingen en een beschaafd gesprek te waarborgen
  • Er zal GEEN publiek in de zaal zijn

Elke kandidaat heeft twee minuten om elke vraag te beantwoorden, gevolgd door twee minuten voor weerlegging en één extra minuut voor vervolgvragen of verduidelijkingen. De strak gecontroleerde opzet omvat geen openingstoespraken en slottoespraken zijn beperkt tot 120 seconden.

Fox News’ “The Big Weekend Show” panelleden bespraken de implicaties van deze regels. Joe Concha benadrukte het strategische belang van het debat voor Trump en adviseerde: “Dit zijn de regels waaraan de Biden-Harris-campagne akkoord ging. En als ik Donald Trump was, zou ik dit keer op keer benadrukken – als je alle problemen in dit land wilt oplossen die jouw regering heeft gecreëerd, waarom heb je dat dan niet al gedaan?” Hij benadrukte dat Trump, als niet-zittende president, Harris zou moeten uitda gen op de resultaten van de huidige regering.

Bekijk de nieuwste video op foxnews.com
Inmiddels lijken de voorbereidingen aan Harris’ kant intens te zijn, met berichten dat haar team de debatomgeving simuleert in een hotelkamer in Pittsburgh, compleet met een podiumopstelling en een Trump-imitator.

[embedded content]

Dit komt te midden van beweringen van de Trump-campagne dat Harris concessies voor het debatformat zoekt, wat door ABC is ontkend.

Er wordt gemeld dat Harris’ campagne een zittend format en het gebruik van een “cheat sheet” heeft geëist, hoewel deze verzoeken door de debatorganisatoren zijn afgewezen.

Trumps senior adviseur, Jason Miller, uitte twijfels over Harris’ gereedheid en stelde: “Ik denk dat de mensen van Harris zijn begonnen met de voorbereidingen voor het debat, en nu realiseren ze zich met wat ze te maken hebben. Ze realiseren zich dat ze in echte problemen verkeren met Kamala Harris. Ze weten ook dat president Trump de grootste debater in de moderne politieke geschiedenis is. Dus ik denk dat ze nerveus zijn en een manier willen om eruit te komen.”

Fox News correspondent Griff Jenkins wijst op de strategie van de Harris-campagne om de verwachtingen te verlagen: “Tour de force gaat niet zijn wat je uit de krantenkoppen hoort, omdat de campagne haar prestaties al voor het ze gebeuren, afzwakt.”

De regels en voorbereidingen hebben een stortvloed aan reacties van beide zijden uitgelokt, waarbij de woordvoerder van Harris, Brian Fallon, de vermeende inconsistenties van het Trump-team met betrekking tot de microfoonnormen bekritiseerde. “Onze laatste inzichten zijn dat hoewel Trump maandag zei dat hij het goed zou vinden met een ongemuteerde microfoon, zijn medewerkers hem niet vertrouwen om live te sparren met VP Harris en vragen ABC om de opmerkingen van Trump te negeren en de microfoons gedempt te houden, anders zullen ze voor de derde keer uit het debat stappen,” aldus Fallon.

Met het naderen van het debat, is het politieke landschap doorspekt van verwachtingen en strategieën, wat de hoge inzet weergeeft die gepaard gaat met deze directe confrontatie tussen de presidentskandidaten.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/team-kamala-already-downplaying-her-debate-performance-before-it-even-happens-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....