Deze week verwelkomen we een vaak gevraagde gast in de podcast: Jan Ott. Jan heeft naam gemaakt met zijn onderzoek naar en vertaling van de Oera Linda, dat volgens hem ‘het best bewaarde geheim van de Nederlandse archieven’ is. Dit oude handschrift, dat voor het eerst in Nederland opdook rond 1867, is geschreven in een onbekend lettersysteem en bevat wetten en geschiedenis die teruggaan tot vóór onze christelijke jaartelling.

Jan is diep gefascineerd door de Oera Linda, en dat is duidelijk te horen in zijn verhalen. Hij deelt met veel passie zijn inzichten over de geschriften, de volken die in die tijd leefden en hoe hun belangrijkste waarden – vrijheid, waarheid en rechtvaardigheid – zich verhouden tot ons huidige leven.

Wat zou er gebeuren als iedereen de Oera Linda zou lezen? “Ik denk dat er eerst een collectieve identiteitscrisis zou ontstaan, omdat onze geschiedenis heel anders blijkt te zijn dan wat onze geschiedschrijvers ons hebben verteld. Maar daarna zou men beter begrijpen waar we als mensheid vandaan komen en waar we mogelijk naartoe kunnen gaan.” Jan benadrukt het belang van deze kernwaarden en hoopt dat mensen die deze waarden vandaag de dag belangrijk vinden, zich hiervan bewust worden, zich uitspreken en zich verenigen.

Bron: The Trueman Show


Het Andere Nieuws – The App

Info, tips of meedoen?
Het Andere Nieuws: hetanderenieuws @ vriendenplek.email

Wil je docu’s met Nederlandse ondertiteling bekijken? Op Het Andere Nieuws vind je inmiddels meer dan 600 titels! (Klik op de afbeelding)

(Visited 201 times, 201 visits today)

Source: https://www.hetanderenieuws.nl/jan-ott-de-nederlandse-geschiedenis-zit-anders/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....