Hollywoodacteur en voormalig WWE-ster Dwayne “The Rock” Johnson heeft onlangs sterke steun gegeven aan voormalig president Donald Trump, en prees zijn veerkracht na een moordaanslag in juli 2024. Johnsons opmerkingen kwamen tijdens zijn optreden op The Vault Conference in West Palm Beach, Florida, gehost door ondernemer Patrick Bet-David.

De “Jumanji”-ster nam een opvallend standpunt in ter verdediging van Trump, en veroordeelde elke retoriek of acties die geweld tegen de voormalig president aanmoedigen.

De moordaanslag op Trump vond plaats op 13 juli 2024, en had bijna zijn leven geëist.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Tijdens het voorval stond Trump beroemd op nadat hij was neergeschoten, pompte zijn vuist in uitdaging, en schreeuwde herhaaldelijk “Vecht!”

Dit krachtige moment is sindsdien uitgegroeid tot een symbool van Trumps campagne van 2024 en een van de meest memorabele beelden uit de moderne politieke geschiedenis.

Johnson prees Trump voor zijn krachten in dat kritieke moment, en zei: “Of je nou van Donald houdt of niet, het doet er niet toe. Ze hebben geprobeerd hem te vermoorden. Daar is geen plaats voor.”

Johnson vervolgde en benadrukte dat, ongeacht politieke opvattingen, dergelijke daden van geweld onaanvaardbaar zijn. “Ondanks dat we wie we waren in dat moment, geloof ik diep van binnen dat dat niet wie wij als land zijn,” vertelde Johnson het publiek. Zijn lof voor Trump die opstaat na de aanval was duidelijk: “Dus hem op dat moment zien staan, dat wilden we zien.”

Bovenop het bespreken van de moordaanslag sprak Johnson ook breder over de groeiende vijandige retoriek in de Amerikaanse politiek.

Hij riep specifiek de Democraten aan voor de gewelddadige taal die naar Trump is gericht, en versterkte verder zijn geloof dat geweld geen plaats heeft in het politieke discours. “Of je nou van Donald houdt of niet… daar is geen plaats voor,” merkte Johnson op, verwijzend naar suggesties van geweld tegen Trump.

Johnson’s opmerkingen op de conferentie markeren een betekenisvol moment, aangezien de Hollywoodster eerder openlijk zijn steun voor Joe Biden had betuigd tijdens de verkiezingen van 2020 en Trump’s aanpak van de George Floyd-protesten had bekritiseerd.

Echter, tijdens dit evenement nam Johnson een neutraler standpunt in, met de nadruk op de noodzaak om het land te verenigen in plaats van verdere politieke verdeeldheid. Zijn verschuiving is opgemerkt als onderdeel van een grotere trend van beroemdheden die hun kritiek op Trump verzwakken.

Het evenement zag ook Johnson die enkele persoonlijke herinneringen aan Trump deelde, herinnerend aan hoe de voormalige president zijn worstelmatches in Madison Square Garden bijwoonde. “Hij kwam altijd kijken naar me worstelen. Het was geweldig,” deelde Johnson, waardoor een kijkje werd gegeven in hun persoonlijke interacties.

Johnson’s uitspraken kregen aanzienlijke aandacht op sociale media. Een tweet van @BehizyTweets op 8 september 2024 luidde: “BREAKING: Hollywood Superster Dwayne ‘The Rock’ Johnson heeft net DE DEMOCRATEN’S gewelddadige retoriek tegen Trump VERKOCHT en onthuld dat Trump altijd goed voor hem is geweest.” De tweet benadrukte verder Johnson’s veranderende politieke standpunt, wat aanzienlijke discussie heeft aangewakkerd.

Deze verandering in toon weerspiegeld de acties van andere beroemdheden die onlangs hun steun voor Trump hebben uitgesproken.

Elton John, een ander belangrijk publiek figuur, maakte ook nieuws toen hij zijn bewondering voor de voormalige president uitte.

Net als Johnson, heeft Elton John’s steun voor Trump bijgedragen aan het voortdurende gesprek over Hollywoodfiguren die de politieke sfeer betreden met endorsements die veel van hun fans verrassen.

Johnson’s woorden op The Vault Conference, met name zijn lof voor Trumps kracht en veroordeling van gewelddadige retoriek, signaleren een verschuiving in Hollywood’s typisch kritische kijk op de voormalige president.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/dwayne-the-rock-johnson-praises-donald-trump-condemns-violent-rhetoric-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....