De senior data reporter van CNN, Harry Enten, heeft onlangs de alarmbel geluid over de verscherpende race tussen vice-president Kamala Harris en voormalig president Donald Trump in Pennsylvania, een staat die cruciaal is voor het veiligstellen van het kiescollege, zoals gerapporteerd door Daily Caller.

Terwijl Harris voorheen een kleine voorsprong had, is het gat verdwenen, wat wijst op een patstelling in de Keystone State. Volgens het RealClearPolling-gemiddelde is Pennsylvania nu te close om te callen, waardoor het een significante strijdtoneel wordt in de aankomende verkiezingen.

Voormalig president Donald Trump pompt zijn vuist naar een menigte supporters terwijl hij zijn SUV binnengaat voor een spreekengagement in Howell bij Signature Aviation op de Detroit Metro Airport in Romulus op dinsdag 20 augustus 2024.

Tijdens een optreden op CNN News Central benadrukte Enten het belang van Pennsylvania om te bepalen wie het kiescollege zal winnen in november.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verstuurd

Hij vertelde gastheer John Berman: “Dus ik wil gewoon naar Pennsylvania kijken, Pennsylvania, Pennsylvania.” Enten ging verder met uit te leggen dat wat we nu zien een verscherpende race is, waarbij hij opmerkte dat Harris een maand geleden nog met kleine marges leidde in verschillende peilingen.

Enten noemde specifieke peilingen van de New York Times, Quinnipiac en Franklin & Marshall, die toonden dat Harris slechts 3 tot 4 punten voorstond. Echter, in de afgelopen dagen hebben nieuwe peilingen een complete omkering laten zien. CBS News en CNN berichten nu over een gelijkspel, met de race in een patstelling.

Democratische presidentskandidaat en vice-president Kamala Harris spreekt supporters toe bij Throwback Brewery in North Hampton, woensdag 4 september 2024.

Image Credit: David Sokol/Wicked Local-USA TODAY NETWORK

“Dit, voor mij, is een deel van een opkomend patroon,” vervolgde Enten. “Wat we zagen was een kleine voorsprong voor Harris binnen de marge van fout. Nu hebben we een race die veel te close is om te callen.”

Berman drong verder aan en vroeg hoe cruciaal Pennsylvania kan zijn in het bredere verkiezingsbeeld. Enten legde uit: “Kamala Harris wint het kiescollege wanneer ze de staat Pennsylvania wint, met precies 270 kiesmannen tegen Donald Trumps 268.” Hij voegde eraan toe: “Maar laten we Pennsylvania uit de kolom van Kamala Harris halen en in die van Donald Trump zetten. Wat gebeurt er als we Pennsylvania rood maken? Donald Trump wint het kiescollege, 287 kiesmannen tegen Kamala Harris’ 251. Het komt erop neer dat het zo belangrijk is. Deze staat is heel, heel belangrijk.”

Pennsylvania is ongetwijfeld cruciaal, en de cijfers neigen naar Trump’s voordeel, vooral onder witte, niet-schoolverlaters.

De late augustus peiling van CNN toonde aan dat Trump 32 punten voor stond op Harris onder deze belangrijke demografie. CNN politiek directeur David Chalian herhaalde de gevoelens van Enten en noemde de cijfers een “probleemteken voor Harris.”

Voormalig president Donald Trump maakt een campagne-optreden op donderdag 29 augustus 2024 in het La Crosse Center in La Crosse, Wisconsin. Het townhall-formaat werd gepresenteerd door de voormalige Democratische congresvrouw Tulsi Gabbard.

Nationaal blijft de race ook zeer krap. Een peiling van de New York Times/Siena College die begin september werd uitgevoerd, toonde aan dat Trump Harris leidde met 48% tegenover 47%.

Enten gaf een scherpe waarschuwing, waarbij hij opmerkte dat als Trump zijn huidige peiling met slechts één punt overtreft, hij gemakkelijk het Witte Huis zou kunnen veiligstellen.

Met Pennsylvania in de strijd, wordt de strijd tussen Harris en Trump intenser, en de uitkomst in deze swing state kan zeer goed de toekomstige richting van het land bepalen.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/a-game-changing-shift-in-one-battleground-state-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....