Californië State Senator Marie Alvarado-Gil staat in de schijnwerpers nadat haar voormalige chef de kabinet, Chad Condit, een civiele rechtszaak tegen haar heeft aangespannen. Condit beweert dat Alvarado-Gil, die onlangs van Democraat naar Republikein is overgestapt, hem heeft gedwongen ongewenste seksuele gunsten te verlenen tijdens zijn dienstverband.

De beschuldigingen beweren ook vergelding, discriminatie en een reeks andere overtredingen, die allemaal een verontrustend beeld schetsen van een vijandige werkomgeving onder het gezag van de senator, zoals gerapporteerd door KRCA 3.

Condit, die op haar campagne zat toen ze in 2022 voor het eerst voor Senaatsdistrict 4 liep, werd haar chef de kabinet na haar verkiezing. Volgens Condit nam de situatie een duistere wending toen hij onder druk werd gezet om seksuele handelingen uit te voeren tijdens het reizen met de senator.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzendend

Hij beweert dat deze handelingen hem in een quid pro quo-regeling zijn opgelegd, en dat zijn baan werd bedreigd toen hij weigerde.

De beschuldigingen bereiken een absurd niveau, waarbij Condit beweert dat een rugblessure tijdens zo’n ontmoeting hem met meerdere hernia’s en een ingezakte heup heeft achtergelaten. Na deze blessure begon hij de eisen van Alvarado-Gil te weigeren, wat leidde tot een “onterecht” disciplinair schrijven en uiteindelijk beëindiging in december 2023.

[embedded content]

Condit beweerde zelfs dat de senator probeerde zijn vrouw in te huren als onderdeel van een intimidatietactiek om hem te laten aftreden.

De advocaat van Alvarado-Gil, Ognian Gavrilov, kwam met scherp uit de hoek en bestempelde de claims van Condit als niets meer dan een “gefabriceerd, absurd verhaal” dat was ontworpen om een financiële opbrengst veilig te stellen. Het juridische team van de senator bevestigt dat zij volledig onschuldig zal worden bevonden, en wijst de rechtszaak af als een truc voor financiële winst.

De Californische Staatskamer is ook betrokken bij de rechtszaak, met claims dat de instelling niet heeft gereageerd op de klachten van Condit en zelfs de vermeende acties van Alvarado-Gil heeft goedgekeurd. De secretaris van de Senaat, Erika Contreras, heeft echter verklaard dat hoewel zij dergelijke klachten serieus nemen, zij geen commentaar kunnen geven op lopende rechtszaken.

Condit, de zoon van de voormalige congresman Gary Condit, die zelf onder de media-aandacht stond in de beruchte Chandra Levy-zaak, heeft nog niet gereageerd op de rechtszaak.

Ondertussen benadrukte de perssecretaris van de Senaatsrepublikeinen, Jacqui Nguyen, dat de senator volledig meewerkt aan het onderzoek, maar dat het juridische proces zijn loop moet nemen.

Hoewel Alvarado-Gil onlangs van politieke partij is veranderd, ziet zij zich nu geconfronteerd met een nieuwe golf van controverses nu de beschuldigingen tegen haar blijven ontstaan, wat aanzienlijke aandacht trekt en vragen oproept over de omstandigheden rond de rechtszaak.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/dem-senator-who-just-switched-to-republican-hit-with-sexual-misconduct-lawsuit-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....