De aanpak van alleenstaande vreemdelingenkinderen (UAC’s) door de Biden-Harris-administratie blijft zorgen baren, vooral nadat de Inspecteur Generaal van het Ministerie van Binnenlandse Veiligheid serieuze problemen heeft aangekaart met de mogelijkheid van ICE om deze kinderen te monitoren en te lokaliseren, zoals gerapporteerd door Just The News.

Tussen 2019 en 2023 werden meer dan 448.000 UAC’s overgedragen aan het Bureau voor Vluchtelingenherplaatsing van het Ministerie van Volksgezondheid en Sociale Diensten. Volgens het DHS-rapport heeft ICE echter niet meer dan 65% van deze minderjarigen een Aanmaning om te Verschijnen (NTA) voor immigratie-hoorzettingen gestuurd.

In feite hebben van de overgedragen kinderen minstens 32.000 hun geplande hoorzittingen gemist en zijn ze in de schaduw verdwenen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Nog verontrustender is dat ICE de meeste van deze kinderen niet eens heeft geprobeerd te vinden. In een verontrustende onthulling heeft slechts één op de acht ICE-kantoren die door DHS zijn bezocht, enige poging gedaan om de vermiste kinderen te lokaliseren.

Senator Chuck Grassley uit Iowa, die de alarmbel luidde, zei: “Laxe screening heeft migrantkinderen in groot gevaar van uitbuiting en misbruik geplaatst.”

Zijn zorgen zijn niet ongegrond, aangezien het rapport van de Inspecteur Generaal de verhoogde risico’s benadrukt dat deze kinderen slachtoffer worden van mensenhandel, uitbuiting of dwangarbeid.

Tussen 2021 en 2023, tijdens de Biden-Harris-administratie, werden meer dan 81% van de UAC’s, of 366.000 kinderen, toegelaten tot de VS.

Deze schokkende cijfers komen bovenop de bestaande achterstand van ICE van illegale buitenlandse staatsburgers, waarvan vele door het agentschap ook niet zijn gevolgd.

Bijvoorbeeld, 200.000 immigratiezaken werden afgewezen simpelweg omdat DHS niet op tijd de benodigde documenten indiende. In een periode van vijf maanden in 2021 liet ICE 50.000 illegale vreemdelingen verdwijnen, zonder enige aanwijzing waar ze heen gingen.

Zes alleenstaande minderjarigen waren onder een groep Guatemalteken die dinsdag de rivier overkwamen naar El Paso. Vier jonge zussen waren op weg om hun moeder in de regio Boston te vinden. 5 Migranten

Het DHS-rapport wees erop dat ICE geen geautomatiseerd systeem heeft om informatie intern en extern te delen. Het resultaat is een bureaucratische puinhoop tussen agencten zoals ICE, HHS en het Ministerie van Justitie, die allemaal UAC’s moeten volgen maar daarin falen.

Grassley en andere wetgevers pleiten nu voor hervormingen om deze systemische mislukkingen aan te pakken. Hij heeft gepleit voor meer toezicht op het ORR, na schokkende beschuldigingen van seksueel misbruik onder UAC’s en rapporten dat meer dan 100.000 minderjarigen niet zijn getraceerd.

Terwijl federale functionarissen zich haasten om dit groeiende probleem op te lossen, worden staten zoals Texas, Florida en Californië overspoeld met recordaantallen UAC’s. In sommige gevallen hebben deze staten UAC-arrivals gezien die eerdere jaren overtreffen.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/biden-harris-admins-failure-to-track-migrant-kids-raises-major-red-flags/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....