Terwijl Kamala Harris en voormalig president Donald Trump zich voorbereiden op hun eerste debat op dinsdag in Philadelphia, heeft de Harris-campagne kennelijk hun strategie moeten herzien nadat ze een poging om de regels voor microfoons te veranderen verloren.

Het debat, dat gemodereerd zal worden door ABC News, heeft bezorgdheid gewekt binnen het team van Harris over de definitieve regels die de microfoon van elke kandidaat dempen terwijl de ander spreekt.

Volgens Politico, had de Harris-campagne aanvankelijk gepland dat Harris direct met Trump zou interageren, hem feitelijk zou controleren en bezwaar zou maken tegen zijn uitspraken terwijl hij sprak.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechstreeks Naar Je Huis Gepost

Echter, de regels, die zijn onderhandeld tussen de Biden- en Trump-teams, omvatten het dempen van de microfoons van de kandidaten wanneer het niet hun beurt is om te spreken.

Deze plotselinge bevestiging van de regels heeft de adviseurs van Harris in een chaos gebracht om hun debatboek aan te passen.

De initiële hoop van de campagne was om ongedempte microfoons te hebben, zodat Harris kon leunen op haar achtergrond als aanklager.

Harris heeft naam gemaakt door tegenstanders agressief te ondervragen tijdens de hoorzittingen van de Senaat, waarbij ze Trump’s genomineerden voor het Hooggerechtshof en leden van het kabinet confronteerde.

De gedempte microfoons beperken echter haar vermogen om Trump rechtstreeks uit te dagen tijdens zijn reacties.

Vier van de campagnemedewerkers van Harris zouden frustratie hebben geuit over de definitieve regels, met de bewering dat ze de vice-president tijdens het debat zouden “handboeien”.

Deze regels, stellen sommigen binnen de campagne, waren ontworpen onder andere omstandigheden en waren bedoeld om president Joe Biden te beschermen tijdens zijn debatten met Trump.

Nu bevindt de Harris-campagne zich voor de gevolgen van diezelfde voorwaarden.

Een anonieme Democratische strateeg bevestigde dit gevoel, en vertelde Politico: “Het was een slechte set regels voor iemand [Biden] die beschermd moest worden, die nooit op het debatpodium had moeten staan. En nu zitten ze ermee vast.”

De strateeg verwees naar zorgen over Bidens vermogen om Trumps onderbrekingen tijdens hun eerdere debatten aan te pakken, wat leidde tot de opname van de microfoondempregel.

Echter, niet alle Democraten maken zich evenveel zorgen. Politiek adviseur James Carville merkte op dat hoewel de regels Harris misschien zouden beletten haar geplande aanpak te volgen, ze ook Trumps vermogen om deel te nemen aan wat hij “shenanigans” noemde, beperken. Carville voegde toe: “[Trump] zal ook niet zijn shenanigans kunnen doen, dus het lijkt voor mij een soort van gelijkspel.”

Ondanks deze interne zorgen hebben sommige Democraten de frustraties van de Harris-campagne geminimaliseerd, en deze toegeschreven aan louter poseren voor het debat.

Politico meldde dat sommige partijinsiders dit beschouwen als een poging om verwachtingen te beheersen voorafgaand aan het debat en om eventuele uitkomsten in een gunstiger licht voor het team van Harris te framen.

Vanuit het Trump-kamp verwelkomde senior adviseur Jason Miller de bevestiging van de debatregels en merkte op dat Harris eindelijk de overeengekomen voorwaarden had geaccepteerd. “Vice-president Harris heeft eindelijk de al overeengekomen regels van het debat geaccepteerd die zij in eerste instantie zelf hebben opgesteld,” zei Miller kennelijk. Hij benadrukte verder het belang van het debat om Amerikanen rechtstreeks van beide kandidaten te laten horen zonder inmenging. “Amerikanen willen beide kandidaten hun concurrerende visies aan de kiezers laat presenteren, ongehinderd door wat er is geweest. Geen aantekeningen, niet zitten, geen vooraf (van vragen) kopieën,” voegde Miller eraan toe.

De Harris-campagne had eerder verzet tegen de microfoonregel, waarbij ze probeerden andere voorwaarden te onderhandelen en zelfs probeerden Trump onder druk te zetten om zich terug te trekken uit de overeenkomst.

Aanvankelijk weigerde Harris’s team de debatregels goed te keuren, in de hoop op een heronderhandeling. Echter, ze hebben uiteindelijk vorige week een brief naar ABC News gestuurd, waarin ze officieel instemmen met de voorwaarden terwijl ze nog steeds hun bezwaren uitten.

In de brief uitte de campagne van Harris bezorgdheid dat het formaat directe uitwisselingen met Trump zou voorkomen, en stelde: “Vice-president Harris, een voormalig aanklager, zal fundamenteel benadeeld zijn door dit formaat, dat zal dienen om Donald Trump te beschermen tegen directe uitwisselingen met de vice-president. We vermoeden dat dit de belangrijkste reden is voor het aandringen van zijn campagne op gedempte microfoons.”

Naarmate het debat nadert, finaliseren beide campagnes hun voorbereidingen voor wat belooft een cruciaal moment in de verkiezingen van 2024 te zijn.

Het evenement zal plaatsvinden in Philadelphia, met de aandacht van het land gericht op de eerste directe confrontatie tussen Trump en Harris.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/kamala-scrambling-and-democrats-are-nervous-about-the-debate-with-trump-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....