Een tragisch schoolschietincident in Georgia heeft de gemeenschap in shock achtergelaten, met details die kunnen wijzen op een gemiste kans om de tragedie te voorkomen.

De moeder van de verdachte, Colt Gray, had schoolfunctionarissen naar verluidt gewaarschuwd over het gedrag van haar zoon slechts enkele minuten voordat de fatale aanval plaatsvond op Apalachee High School, aldus het New York Post.

6 september 2024; Winder, GA, VS; Colt Gray zit in de rechtbank van Barrow County tijdens zijn eerste verschijning voor de schietpartij op woensdag op Apalachee High School, vrijdag 6 september 2024, in Winder, Ga. Colt Gray wordt als volwassene aangeklaagd voor vier moorden in de dood van Mason Schermerhorn en Christian Angulo, beiden 14, Richard Aspinwall, 39, en Cristina Irimie, 53. Verplichte credit: Brynn Anderson/Pool via USA TODAY NETWORK

Marcee Gray, de moeder van de 14-jarige verdachte, legde uit dat ze een onderbuikgevoel had dat er iets mis was met haar zoon. Ze vertelde aan ABC News dat Colt’s leraren eerder die ochtend verontrustend gedrag hadden opgemerkt, waaronder verwijzingen naar geweld.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzend

Ze nam contact op met de schoolmaatschappelijk werker, die de zorgen uit de e-mail van een leraar bevestigde. Marcee herinnerde zich dat ze tegen de maatschappelijk werker zei: “Tussen mijn onderbuikgevoelens, de sms-berichten en nu deze e-mail, moet je gewoon naar het klaslokaal rennen.”

[embedded content]

Ondanks deze waarschuwingen heeft Colt Gray naar verluidt ongeveer 30 minuten later het vuur geopend, waarbij hij twee studenten en twee leraren doodde en negen anderen verwondde. De hulpagenten van de school waren naar verluidt bezig Colt te lokaliseren, maar verwarring met een andere student met een soortgelijke naam vertraagde hun reactie.

De tragedie roept ernstige vragen op over de responsetijd en het handelen van schoolfunctionarissen. Volgens een telefoondagboek van Marcee’s gedeelde familieplan had ze om 9:50 uur een gesprek van 10 minuten met de school—slechts een half uur voordat Colt naar verluidt zijn aanval begon.

Rouwenden verzamelen zich op Apalachee High School in Barrow County, Georgia, 9 september 2024, de avond voordat de lessen in het district opnieuw begonnen, minder dan een week nadat twee leraren en twee studenten werden neergeschoten, zeggen onderzoekers, door een 14-jarige student.

Marcee’s zus, Annie Brown, bevestigde ook in interviews dat Marcee de school op de hoogte had gesteld van een “extreme noodsituatie” en hen had verteld om onmiddellijk haar zoon te controleren.

Echter, het lijkt erop dat een verwarring bij het identificeren van de student de reactie heeft belemmerd. Een klasgenoot van Colt, Lyela Sayarath, meldde dat een schooladministrateur naar het wiskundelokaal kwam op zoek naar de verdachte, maar in plaats daarvan vertrok met de rugzak van een andere student, omdat hij hem verwarde met Colt vanwege de gelijkenis in hun namen.

Tragisch genoeg begon de schietpartij slechts enkele minuten na deze verwarring.

De menigte steekt kaarsen aan tijdens een herdenking voor de levens die verloren zijn gegaan in de tragische schietpartij op Apalachee High School in Winder, Ga., op vrijdag 6 september 2024.

Dit is niet de eerste keer dat zorgen zijn geuit over Colt’s mentale toestand. Familienleden zeiden dat de school en de familie Gray een week eerder contact hadden gehad over Colt’s geestelijke gezondheid, toen hij naar verluidt “moordzuchtige en suïcidale gedachten” had.

Zoals gerapporteerd door de Washington Post, is het schooldistrict terughoudend geweest over details, waarbij superintendent van het Barrow County School System Dallas LeDuff zei dat hun focus ligt op het genezen van de gemeenschap. Terwijl de onderzoeken voortduren, uitte Marcee Gray haar verdriet voor de families van de slachtoffers en zei: “Het spijt me zo, zo erg en ik kan de pijn en het lijden dat ze momenteel doormaken niet bevatten.”


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/school-allegedly-had-early-warning-on-colt-gray-prior-to-fatal-shooting-claims-mother-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....