Tensions liepen op bij CNN maandagavond toen anchor Anderson Cooper voormalig Virginiaans Republikeins vertegenwoordiger Scott Taylor herhaaldelijk onderbrak in een verhitte discussie over Donald Trump’s laatste ongefundeerde bewering over verkiezingsfraude.

De uitwisseling ontwikkelde zich nadat Trump op zondag op Truth Social postte, waarbij hij beweerde dat 20% van de stemmen per post in Pennsylvania frauduleus was — een bewering waarvoor geen bewijs bestaat en die breed is ontkracht door rechtbanken en experts.

De uitspraak van de voormalige president, “Hier gaan we weer! Waar is de Amerikaanse procureur-generaal en de FBI om te ONDERZOEKEN? Waar is de Pennsylvaniaanse Republikeinse Partij? We zullen Pennsylvania met veel stemmen winnen, tenzij de Dems mogen VALS spelen,” zette de toon voor een verdeeld gesprek tussen Taylor en voormalig Illinois Republikeins vertegenwoordiger Adam Kinzinger, die beiden op CNN verschenen om Trump’s opmerkingen te bespreken.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzendend

Cooper begon het segment door aan Taylor te vragen of Trump’s ongegronde beschuldigingen “aanvaardbaar” waren.

Taylor antwoordde door te zeggen dat “letterlijk miljoenen Amerikanen een groot probleem hadden met 2020,” waarmee hij verwijst naar de aanhoudende scepsis onder sommige conservatieven over de legitimiteit van de verkiezingen van 2020. Maar Cooper onderbrak hem snel, vastbesloten om het gesprek naar feiten te leiden.

“Ik weet het, maar feitelijk gezien hebben ze geen bewijs,” onderbrak Cooper.

“Zoals rechtbanken ernaar keken. Ik weet dat veel mensen dit denken omdat het op veel netwerken en veel radiostations wordt gepromoot. Gewoon zeggen, ‘Veel mensen voelen dit’ maakt het nog niet waar. Ik denk dat je weet dat het niet waar is, neem ik aan, maar er is geen bewijs.”

Onlangs publiceerde de Heritage Foundation bevindingen van meer dan 1.546 bewezen gevallen van verkiezingsfraude met meer dan 1.313 veroordelingen die lijken te echoën wat vertegenwoordiger Scott Taylor aanhaalde, hoewel hij het niet specifiek noemde op CNN.

Ondanks de tegenargumenten bleef Taylor bij zijn punt en voerde hij aan dat de verkiezingen van 2020 gekenmerkt waren door onregelmatigheden.

Hij beweerde dat staatswetten waren opgeschort vanwege het coronavirus, en wees op zorgen over het gebruik van “onveilige” stembussen.

Echter, Cooper was snel om hem opnieuw uit te dagen, en vroeg, “Wat voor soorten onregelmatigheden? Wat zijn de tonnen onregelmatigheden?”

Taylor ging verder in detail en wees op veranderingen in de verkiezingsprocedures die volgens hem nog nooit eerder waren voorgekomen, waaronder “Zucker bucks” — een verwijzing naar het geld dat door Facebook-oprichter Mark Zuckerberg via non-profitorganisaties werd verstrekt om de verkiezingsadministratie tijdens de pandemie te ondersteunen.

“Er zijn tonnen dingen die in 2020 zijn veranderd en die er nu nog steeds zijn,” voegde hij eraan toe, opmerkend dat hij zelf had meegedaan en verloren in de verkiezingen van 2020.

Terwijl Taylor doorging, onderbrak Cooper voor de derde keer en vergeleek hij Taylors beweringen met fringe overtuigingen: “Er zijn mensen die denken dat de aarde plat is. Nogmaals, er zijn mensen aan de eettafel die denken dat de aarde plat is. Dat maakt het niet echt.”

Taylor, duidelijk gefrustreerd, antwoordde: “Wat ik net noemde, dat zijn feiten.” Cooper, niet van plan om zich te laten ontmoedigen, wendde zich tot Kinzinger voor zijn mening over Trump’s verkiezingssamenzweringstheorieën, en vroeg of deze “normaal” waren geworden binnen de Republikeinse Partij.

Kinzinger, een vocale criticus van Trump, sparede zijn woorden niet. “Het is disgusting,” antwoordde hij. Opmerkend naar Taylor, zei Kinzinger: “Man, Scott, ik hou van je, maar kom op, kerel. Onze woorden hebben invloed op dit land,” waarop Taylor met een lach reageerde.

De uitwisseling op CNN benadrukt de diepe verdeeldheid die blijft bestaan binnen de Republikeinse Partij en de media over Trump’s aanhoudende valse claims over de verkiezingen van 2020.

Terwijl sommigen, zoals Kinzinger, ondubbelzinnig zijn in hun veroordeling van dergelijke retoriek, blijven anderen, waaronder Taylor, zorgen uiten over de integriteit van het verkiezingsproces, zelfs bij gebrek aan concreet bewijs.

Met de verkiezingen van 2024 in zicht, is het waarschijnlijk dat deze debatten zullen toenemen, met verkiezingsintegriteit die een belangrijk aandachtspunt blijft in de politieke discussie.

BEKIJK DE VIDEO:

[embedded content]


De meningen die worden geuit door contributors en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/fed-up-anderson-cooper-cuts-off-and-blasts-republican-defending-trump-claim-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....