Bijna twee uur lang debatteerden presidentskandidaten Donald Trump en Kamala Harris over hun visie voor de Verenigde Staten. Hier zijn de vijf belangrijkste momenten uit hun pittige confrontatie:

1. Positief vs. negatief: Harris benadrukte haar positieve boodschap en viel Trump af en toe aan, maar vermeed het doemdenken dat het politieke discours heeft overgenomen. Trump daarentegen sprak voornamelijk in termen van “doom and gloom” en schilderde een somber beeld van het land.

2. Economie: Harris sprak over haar toekomstplannen, zoals belastingverlagingen voor jonge gezinnen en kleine bedrijven. Trump daarentegen pleitte voor importtarieven, zodat andere landen moeten betalen voor wat de VS al jarenlang voor de rest van de wereld doet.

3. Abortus: Trump herhaalde onjuiste beweringen over de standpunten van de Democraten over abortus. Harris benadrukte dat vrouwen het recht moeten hebben om te beslissen over hun eigen lichaam en wees op de beperkingen die sommige staten hebben ingevoerd.

4. Opgegeten huisdieren: Trump bracht een bizar verhaal naar voren over Haïtiaanse immigranten die huisdieren van Amerikanen zouden opeten. Dit verhaal is formeel ontkend door lokale autoriteiten.

5. Israël en Hamas: Harris benadrukte dat Israël het recht heeft om zichzelf te verdedigen, maar dat de manier waarop dit gebeurt van belang is. Trump beweerde dat de aanval van Hamas nooit zou hebben plaatsgevonden als hij president was geweest en dat Israël niet meer zou bestaan als Harris verkozen wordt.

Met deze vijf momenten was het debat tussen Trump en Harris zeker pittig en vol tegenstellingen.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240911_91896479

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....