In het hart van de bruisende Duitse stad Dresden heeft zich een angstaanjagend tafereel afgespeeld. Een imposant deel van de iconische Carolabrücke, die majestueus over de machtige rivier de Elbe reikt, is met een donderend geraas ingestort. Een adembenemend schouwspel dat gelukkig geen slachtoffers heeft geëist, zo melden de reddingsdiensten opgelucht.

De Carolabrücke, een levensader voor het verkeer in deze Oost-Duitse stad, is nu gehuld in chaos en verwarring. Terwijl de autoweg nog standhoudt, zijn de fietspaden, voetgangerspaden en trambanen genadeloos bezweken en liggen ze nu als wrakstukken in de woeste stroming van de Elbe. Een surrealistisch beeld dat de inwoners van Dresden met verbijstering vervult.

De oorzaak van deze verwoestende instorting blijft vooralsnog een mysterie. De autoriteiten hebben de autoweg afgezet, omdat er gevreesd wordt dat ook dit deel van de brug zijn ondergang tegemoet kan gaan. Een race tegen de klok om verdere rampspoed te voorkomen.

De Carolabrücke, een architectonisch meesterwerk dat tussen 1967 en 1971 werd gebouwd, heeft zijn onschuld verloren. Naast het verlies van een belangrijke verkeersader, zijn ook de leidingen van de stadsverwarming beschadigd. Een bittere nasmaak van deze tragische gebeurtenis.

Terwijl de stad Dresden zich herstelt van deze schokkende gebeurtenis, blijft de vraag in de lucht hangen: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Een mysterie dat de autoriteiten tot op de bodem zullen moeten uitzoeken, terwijl de inwoners van Dresden hun adem inhouden en hopen op een veilige toekomst.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240911_92883605

.


Door NieuwsBlad

Een gedachte over “Deel van Carolabrug in Dresden ingestort.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....