De spanningen liepen hoog op tijdens de overwinning van de Philadelphia Phillies met 9-4 op de Tampa Bay Rays dinsdagavond, toen buitenfielder Nick Castellanos en Rays-reliever Edwin Uceta verhitte woorden uitwisselden na een controversieel hit-by-pitch-incident.

De aanvaring leidde tot het leegmaken van beide dug-outs en Castellanos die Uceta opriep voor wat hij beschreef als onprofessioneel gedrag.

Uceta kwam in de zevende inning in het spel met een gelijke stand van 4-4 en lopers op de honken. Zijn optreden ging snel bergafwaarts toen hij vijf punten – twee geërfd – toestond. Na het toestaan van een tweehonkslag voor Cal Stevenson, een RBI-enkele voor Buddy Kennedy en een homerun met twee punten voor Trea Turner, raakte Uceta vervolgens Castellanos met een pitch van 96 mph. De hit-by-pitch veroorzaakte een heftige reactie van Castellanos, die later suggereerde dat Uceta uit frustratie handelde.

10 sep 2024; Philadelphia, Pennsylvania, VS; Philadelphia Phillies buitenfielder Nick Castellanos (8) wordt geraakt door een pitch tijdens de achtste inning tegen de Tampa Bay Rays in Citizens Bank Park. Verplichte krediet: Eric Hartline-Imagn Images

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Je Huis Verzonden

“En ik vertelde hem gewoon dat het onzin was. Je gooit een honkbal met meer dan 90 mijl per uur en je bent gefrustreerd en je gaat naar iemand gooien, weet je?” zei Castellanos na de wedstrijd. “Dat is net als mijn 2-jarige die zich druk maakt omdat ik zijn toetje heb afgepakt voordat hij klaar was.”

Castellanos, die de pitch verwachtte, zei dat hij een sterk gevoel had dat hij zou worden geraakt na de offensieve opmars van de Phillies. “Ik had een overweldigend gevoel dat ik zojuist geraakt zou worden,” vertelde Castellanos aan de Associated Press. “Hij was gewoon [boos] omdat hij geraakt werd en zijn ERA de lucht in schoot.”

Toen Castellanos naar Uceta wees, escaleerden de spanningen snel, wat leidde tot het leegmaken van beide dug-outs. Terwijl er geen klappen werden uitgedeeld, verzamelden spelers van beide teams zich bij de heuvel, en thuisplaatumpire John Libka, samen met Rays catcher Logan Driscoll, hielden Castellanos tegen om niet naar Uceta te gaan. Phillies ster Bryce Harper, die eerder in de inning een tweehonkslag had geslagen, begon ook naar Uceta te bewegen, maar werd tegengehouden door twee spelers van de Rays.

[embedded content]

Na de wedstrijd ontkende Uceta dat hij Castellanos opzettelijk had geraakt, en verklaarde via een vertaler dat de pitch een change-up was die hem ontglipte. “Ik had het een beetje moeilijk, dus ik probeerde gewoon mijn pitches te lokaliseren,” legde Uceta uit. Echter, gegevens van MLB.com identificeerden later de pitch als een two-seam fastball.

Harper, die de situatie in de gaten hield, was duidelijk in zijn overtuiging dat Uceta opzettelijk Castellanos had geraakt, en verklaarde dat dit gedrag geen plaats heeft in Major League Baseball. “Hij raakte hem opzettelijk,” zei Harper. “Jongens gooien tegenwoordig te hard. Ben je boos omdat een jongen een homerun tegen jou slaat of omdat je de voorsprong verliest? Dat is niet het spel dat we spelen, man.”

Rays-manager Kevin Cash erkende het incident en zei dat hij met Uceta en andere jonge spelers zou spreken over hoe ze dergelijke situaties moeten aanpakken. “We zullen met hem en een stel jonge jongens erover praten,” zei Cash, daarbij wijzend op het belang van het beheersen van emoties tijdens drukke momenten.

Castellanos, die 0-uit-4 ging in de wedstrijd, liet de situatie de prestaties van de Phillies niet bederven. Philadelphia heeft nu een voorsprong van acht wedstrijden op de Mets en Braves in de NL East met nog 17 wedstrijden te gaan in het reguliere seizoen.

Wanneer hij gevraagd werd naar zijn opmerking waarin hij het gedrag van Uceta met dat van een kind vergeleek, grapte Castellanos over zijn opvoedingservaring. “Natuurlijk,” zei hij lachend. “Otto heeft maar een bepaalde hoeveelheid ijs en taart, man.”

De Phillies blijven hun positie voor de postseason verstevigen, maar de vurige uitwisseling van dinsdagavond dient als een herinnering aan de hoge emoties die kunnen ontstaan in kritieke wedstrijden.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/benches-clear-in-phillies-rays-game-after-castellanos-gets-plunked-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....