Twee afzonderlijke incidenten waarbij illegale buitenlanders onder invloed reden, hebben de zorgen over grensbeveiliging en handhaving van de immigratie hernieuwd na ongevallen die resulteerden in verwondingen voor wetshandhavers en brandweermannen in Indiana en Florida.

In Indiana werd Cristino Alva, een 30-jarige illegale buitenlander, gearresteerd nadat hij naar verluidt dronken had gereden en twee brandweermannen in Indianapolis had aangereden op de I-65 zuidbound.

De brandweermannen waren bezig met het afhandelen van een ongeluk aan de kant van de snelweg toen Alva, die naar verluidt te hard reed, in hen inreed.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Verzonden

De impact zorgde ervoor dat een brandweerman de lucht in werd geslingerd en de ander onder Alva’s voertuig werd geklemd. Terwijl één brandweerman lichte verwondingen opliep, had de ander ernstige, maar niet levensbedreigende verwondingen en werd hij opgenomen in het ziekenhuis.

Alva, die nooit een rijbewijs had gehad, werd de volgende dag gearresteerd en aangeklaagd voor het veroorzaken van ernstig lichamelijk letsel terwijl hij een voertuig bestuurde onder invloed.

Hij wordt momenteel vastgehouden op basis van een ICE-bevel.

Het incident heeft de zorgen vergroot over het toenemende aantal illegale buitenlanders dat de Verenigde Staten binnenkomt onder de beleidsregels van de Biden-Harris administratie.

Critici hebben gewezen naar Kamala Harris, die is aangesteld als de “grensczar” van de administratie, voor wat zij beschouwen als een falen om de grenscrisis adequaat aan te pakken.

Sinds 2021 zijn meer dan 15 miljoen illegale buitenlanders, velen van hen mannen in militaire leeftijd, naar verluidt de grens overgestoken.

Bovendien is Harris bekritiseerd om haar standpunt over het defunderen van ICE en het aandringen op de sluiting van detentiecentra voor migranten.

Ondertussen vond in Florida een vergelijkbare situatie plaats toen een andere illegale buitenlander, de 35-jarige Maciej Turek, frontaal in het patrouillevoertuig van een assistent-in-dienst reed terwijl hij dronken in de verkeerde richting reed.

Het kantoor van de sheriff van Brevard County heeft videobeelden van het incident vrijgegeven, dat zondagochtend vroeg nabij Palm Shores plaatsvond.

Deputy Anthony Nunez had zijn noodlichten geactiveerd in een poging om Turek te stoppen, maar de vrachtwagen, die met hoge snelheid reed, botste frontaal op het patrouillevoertuig.

Sheriff Wayne Ivey zei in een verklaring op de Facebookpagina van het kantoor van de sheriff van Brevard County dat de verwondingen van Deputy Nunez werden verzacht dankzij zijn veiligheidsgordel en kogelwerend vest. Zowel Nunez als Turek werden na de botsing naar het ziekenhuis gebracht.

Sheriff Ivey sprak zijn frustratie uit over het incident en merkte op dat Turek een illegale buitenlander uit Polen is wiens werkvisum lang geleden is verlopen. “Hij zou hier niet eens in ons land moeten zijn,” zei Ivey, benadrukkend dat Turek roekeloos had gereden en andere burgers in gevaar had gebracht voor de botsing.

Ivey wees er ook op dat Turek geen rijbewijs had en bekritiseerde de huidige immigratiebeleid die individuen toestaan om illegaal in het land te blijven. “Maar, hey, waarom zou hij denken dat hij een rijbewijs nodig heeft als hij ook al illegaal in ons land mag zijn, zelfs als dat ook tegen de wet is,” merkte Ivey op.

Turek staat nu voor meerdere aanklachten, waaronder rijden onder invloed, rijden onder invloed met letsel, en rijden zonder rijbewijs. Net als Alva in Indiana is Turek onder een federale detentie geplaatst.

Beide incidenten benadrukken voortdurende zorgen met betrekking tot illegale immigratie en de connectie met de openbare veiligheid.

Terwijl critici oproepen tot strengere handhaving van de immigratiewetten, dienen deze zaken als duidelijke herinneringen aan de risico’s die illegale buitenlanders met zich meebrengen die misdrijven plegen, waaronder rijden onder invloed, terwijl ze onwettig in de Verenigde Staten verblijven.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/illegal-alien-runs-over-two-firefighters-2nd-one-drives-head-on-into-police-cruiser-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....