Tijdens de presidentiële debat op dinsdag, gehouden net voor de 23e verjaardag van de aanslagen op 11 september, deed vice-president Kamala Harris een opmerking die snel de aandacht trok.

Ze noemde de bestorming van het Capitool op 6 januari 2021 “de ergste aanval op onze democratie sinds de Burgeroorlog.” Deze opmerking leidde tot snelle reacties op sociale media, waar critici hun onvrede uitten.

29 aug 2024; Savannah, Georgia; VS; Democratische presidential nominee vice-president Kamala Harris reageert op een pro-Palestina protestor tijdens een rally in Enmarket Arena. Verplicht krediet: Richard Burkhart/Savannah Morning News-USA TODAY Network

Een gebruiker, zoals gerapporteerd door The Western Journal, noemde Harris “werkelijk ziek,” waarmee de sterke oppositie tegen haar vergelijking werd benadrukt.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Harris’ opmerking blijft weerklinken in het bredere verhaal rond 6 januari, dat sommigen zien als een poging van het politieke establishment om de ernst van de gebeurtenis te benadrukken.

Desondanks roept de aanhoudende discussie vragen op over bepaalde aspecten van de gebeurtenis, inclusief de rol van de FBI, de betrokkenheid van Ray Epps en onopgeloste details rond de ontdekking van pijpbommen. Voor sommigen dragen deze onopgeloste vragen bij aan de controverses rond hoe 6 januari is afgebeeld.

President Joe Biden heeft ook consistent naar 6 januari verwezen in zijn toespraken, gebruikmakend van vergelijkbare taal om de impact van die dag op de Amerikaanse democratie te beschrijven.

[Alleen voor klanten in de VS, Mexico & Canada] 10 sep 2024; Washington, DC, VS; President Joe Biden spreekt tijdens een evenement ter gelegenheid van het kampioenschap basketbalteam van de Connecticut Huskies voor mannen in het Witte Huis. Verplicht krediet: Samuel Corum/Sipa USA via Imagn Images

Harris’ verklaring tijdens het debat leek in lijn te zijn met dit voortdurende narratief.

Prominente conservatieve figuren, waaronder Donald Trump Jr., de pleitbezorger van vrouwen in de sport Riley Gaines en Human Events redacteur Jack Posobiec, waren snel om Harris’ vergelijking uit te dagen. Hun reacties, voornamelijk gedeeld op sociale media, benadrukten de timing van de opmerking, gezien de nabijheid van de verjaardag van de aanslagen op 11 september.

Veel sociale media gebruikers concentreerden zich meer op de timing dan op de inhoud van Harris’ verklaring.

Eén gebruiker wees op het scherpe verschil tussen de twee gebeurtenissen, en merkte op dat “duizenden mensen op die dag [9/11] werden vermoord, en alleen Trump-ondersteuners werden neergeschoten of geslagen op J6.” Anderen beschouwden Harris’ opmerking als “krankzinnig” of verkeerd getimed, gezien de historische betekenis van 11 september.

De reacties op Harris’ debatopmerking benadrukken de voortdurende discussie over 6 januari en de weergave ervan. Voor sommigen benadrukt haar opmerking de politieke kloof over hoe de gebeurtenis herinnerd zou moeten worden, terwijl anderen zich richten op bredere zorgen over het publieke discours en de framing van nationale tragedies.


De meningen van bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/harris-sparks-outrage-with-truly-sick-remarks-on-eve-of-9-11-anniversary-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....