CNBC’s Rick Santelli uitte zijn frustratie met de ABC News debatmoderators David Muir en Lindsey Davis, en beschuldigde hen ervan niet op de juiste manier belangrijke economische kwesties aan te pakken tijdens het presidentiële debat tussen voormalig president Donald Trump en Kamala Harris.

Voormalig president Donald Trump spreekt met de media na het presidentiële debat in de spinruimte in Philadelphia op 10 september 2024.

Tijdens zijn verschijning in CNBC’s Squawk Box op woensdag bekritiseerde Santelli specifiek de moderators omdat ze Harris niet ondervroegen over haar economische beleidsmaatregelen of belangrijke aspecten zoals tarieven en huisvestingskosten niet verder onderzochten.

Tijdens het debat schetste Trump zijn plan om tarieven op te leggen als onderdeel van zijn bredere economische strategie.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Santelli legde uit dat tarieven moeten worden gezien als een “onderhandelingschip” en bekritiseerde de moderators omdat ze de betekenis ervan in discussies over de economie negeerden. “Weer eens, de moderators gaan niet in op twee aspecten van tarieven, maar ze onderzoeken andere gebieden die totaal geen economische zin hebben,” zei Santelli.

Santelli wees erop dat stijgende prijzen onvermijdelijk zijn, ongeacht of ze worden aangedreven door belastingen of tarieven.

Hij betoogde dat de huidige economische beleidsmaatregelen, met name die van de Biden-Harris administratie, niet duurzaam zijn. “Onze beleidsmaatregelen zijn belachelijk dat we geen Sinterklaas kunnen zijn. Al die programma’s zijn geen beleidsmaatregelen, het zijn beloftes die nooit door het Congres komen, en elk van hen heeft een kostprijs die we ons niet kunnen veroorloven omdat we dit al eerder hebben gedaan,” vervolgde Santelli.

Hij uitte ook zijn bezorgdheid dat jongere generaties de meeste last van deze stijgende kosten zouden dragen, vooral op het gebied van huisvesting en verzekering. “Denk je dat deze verzekeringsprijzen gaan dalen, Andrew? Denk je dat mensen in Florida die nauwelijks hun huizen kunnen behouden 300% verhogingen in hun verzekering kunnen betalen?” vroeg Santelli, wijzend op de financiële druk op huiseigenaren.

Na het debat beschuldigde Santelli de moderators ervan zich te concentreren op kwesties die afleidden van de echte economische zorgen van het land.

Vergelijkend met het debatformaat als een “wild schieten”, vroeg hij zich af waarom er niet meer tijd werd besteed aan het bespreken hoe Harris’ economische beleid financiële problemen voor gewone Amerikanen zou kunnen verergeren.

Het gesprek benadrukte de aanhoudende kritiek op Harris’ economische voorstellen, waaronder haar plan om “corporate prijsuitbuiting” te verbieden om de stijgende supermarktprijzen tegen te gaan.

Critici, waaronder Santelli, hebben betoogd dat dergelijke maatregelen de prijzen verder zouden kunnen verhogen en zwarte markten zouden kunnen creëren. Harris kreeg ook kritiek op haar voorstel om eerstekopers tot $25.000 aan hulp bij de aanbetaling te geven, waarbij tegenstanders claimen dat het beleid de woningprijzen nog verder zou kunnen opdrijven.

De opmerkingen van Santelli weerspiegelen de groeiende bezorgdheid onder economische experts en politieke commentatoren dat debatten vaak de kritische details vermijden over hoe economische beleidsmaatregelen de dagelijkse Amerikanen beïnvloeden.

Terwijl Trumps tarieven werden genoemd, gelooft Santelli dat belangrijke aspecten van het economische debat werden genegeerd, waardoor kijkers geen volledig begrip hadden van de op het spel staande kwesties.

Santelli sluit af met de kritiek op wat hij beschrijft als “economische oneerlijkheid,” en bekritiseerde de moderators omdat ze Harris niet ondervroegen over de praktische implicaties van haar economische beloften. “Dat is de reden waarom de prijzen zijn gestegen — overheidsbeleid. Dat is het probleem! De moderators hebben nooit verder gegraven … hier is sprake van economische oneerlijkheid,” verklaarde Santelli, waarmee hij zijn frustratie over het debat samenvatte.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/abc-debate-moderators-slammed-by-cnbcs-santelli-over-their-over-economic-ignorance-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....