In de Europese Unie zijn de eerste stappen gezet om een Europese vaccinatiekaart uit te rollen. Hierdoor groeit de behoefte aan technocratische controle steeds meer. Momenteel loopt er een pilot in vijf landen, waarbij de medische gegevens over vaccinatie worden verstrekt aan EUVABECO (European Vaccination Beyond Covid), de instantie die verantwoordelijk is voor de organisatie hiervan.

Deze gegevens worden vervolgens gekoppeld aan persoonsnummers, zonder dat de betrokkenen hier toestemming voor hebben gegeven. Advocaat Meike Terhorst merkt op dat er geen discussie plaatsvindt over deze koppeling, wat zij vreemd vindt.

Het is niet ondenkbaar dat in de toekomst druk zal worden uitgeoefend om ontbrekende vaccinaties op de vaccinatiekaart aan te vullen, of dat vaccinaties vereist zullen zijn om te kunnen reizen. Dit idee is al terug te vinden in een routekaart van de Europese Commissie uit 2018, waarin gesproken wordt over een vaccinatiekaart of -paspoort voor EU-burgers. Terhorst benadrukt dat er nu al zaken worden gedaan die juridisch gezien niet kunnen.

Terhorst merkt op dat steeds meer mensen inzien dat deze ontwikkeling niet wenselijk is. De bedoeling is dat de Europese vaccinatiekaart in 2026 in heel Europa wordt geïntroduceerd.


Source: https://www.ninefornews.nl/europese-vaccinatiekaart-komt-in-2026-en-dit-betekent-dat-voor-jou-ze-doen-dingen-die-juridisch-helemaal-niet-kunnen/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....