Een rechtbank in Georgia heeft twee strafbare feiten in de zaak die voormalig president Donald Trump beschuldigt van beïnvloeding van de verkiezingsresultaten van de staat in 2020 verworpen.

15 februari 2024; Atlanta, GA, VS; Openbare aanklaagster Fani Willis spreekt van de getuigenbank tijdens een rechtszitting in de zaak van de Staat Georgia tegen Donald John Trump in het gerechtsgebouw van Fulton County in Atlanta, Georgia, VS, op 15 februari 2024. Verplichte krediet: Alyssa Pointer/Pool via USA TODAY NETWORK

De uitspraak kwam op donderdag van rechter Scott McAfee, die vaststelde dat de aanklachten met betrekking tot vermeende federale misdaden buiten de rechtsmacht van de staat lagen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

De verworpen aanklachten omvatten samenzwering om valse documenten in te dienen en samenzwering om vervalsing te plegen.

Specifiek betrof een van de aanklachten beschuldigingen dat Trump en zijn medewerkers probeerden een vervalst “Certificaat van de Stemmen van de 2020 Kiesgerechtigden uit Georgia” in te dienen, waarin ten onrechte werd gesteld dat Trump de staat had gewonnen.

De andere verworpen aanklacht beweerde dat Trump en zijn medegedaagden valse verklaringen deden en misleidende documenten indienen om de wetgevers van Georgia te overtuigen om wettelijke stemmen te verwerpen.

“President Trump en zijn juridische team in Georgia hebben opnieuw gewonnen,” zei Trump-advocaat Steve Sadow in reactie op de uitspraak. Hij merkte op dat de rechtbank had besloten om de aanklachten 15 en 17 in de aanklacht te verwerpen.

Openbare aanklaagster Fani Willis had deze aanklachten ingediend als onderdeel van een bredere zaak die Trump beschuldigt van het proberen te beïnvloeden van de verkiezingsresultaten van 2020 in Georgia.

Trump heeft in verband met alle aanklachten onschuldig gepleit. Eerder dit jaar verwierp rechter McAfee zes aanvullende aanklachten wegens onvoldoende detail in de aanklacht van de aanklager.

De zaak heeft ook complicaties ondervonden na onthullingen van een ongepaste relatie tussen Willis en speciale aanklager Nathan Wade, die later uit de zaak werd verwijderd.

[embedded content]

Trump’s juridische team brengt nu een verzoekschrift in om Willis volledig uit de zaak te diskwalificeren, waarbij de Georgia Court of Appeals gepland staat om op 5 december argumenten te horen, na de presidentsverkiezingen van 2024.

Ondanks de verwerping van twee aanklachten, handhaafde McAfee de aanklacht van afpersing, die een belangrijk onderdeel blijft van de zaak tegen Trump en zijn medegedaagden.

De procedures zijn uitgesteld terwijl de staatsrechtbank Trump’s verzoek overweegt om Willis uit de zaak te verwijderen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/trump-scores-a-major-legal-win-in-georgia-election-interference-case-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....