In een snelle zet heeft burgemeester van New York City, Eric Adams, de aanstelling van Tom Donlon aangekondigd als interim-commissaris van de NYPD, ter vervanging van Edward Caban, die aftrad na een dramatisch federaal onderzoek.

Shotgun Pistool – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

Caban, wiens vertrek plaatsvond te midden van een onderzoek dat leidde tot de inbeslagname van elektronische apparaten uit zijn huis door federale agenten, zag een snelle vervanging door Donlon, een ervaren figuur in de wetshandhaving, zoals gerapporteerd door de New York Post.

[embedded content]

Burgemeester Adams zei in een videoboodschap: “Ik neem onmiddellijke actie door Tom Donlon aan te stellen als interim-commissaris van de politie. Tom is een ervaren professional in de wetshandhaving die op lokaal, staat, federaal en internationaal niveau heeft gewerkt.” Deze stap geeft blijk van Adams’ toewijding aan snelle veranderingen in leiderschap terwijl het federale onderzoek naar Caban voortduurt.

[embedded content]

Donlon, geboren in de Bronx, brengt een indrukwekkende cv mee. Hij heeft sleutelrollen vervuld, waaronder het leiden van de FBI-NYPD Joint Terrorism Task Force en het National Threat Assessment Center van de FBI.

Zijn achtergrond omvat ook het onderzoeken van grote terroristische incidenten, zoals de bomaanslag op het World Trade Center in 1993 en de aanvallen van al Qaeda op Amerikaanse ambassades in Afrika en de USS Cole. Donlon is geen onbekende met situaties met hoge inzet en staat op het punt de NYPD te leiden door een kritieke overgangsperiode.

In zijn verklaring uitte Donlon zijn dankbaarheid en gevoel van verantwoordelijkheid: “Ik ben vereerd en nederig om interim-commissaris van de New York City Police Department te worden genoemd, de grootste wetshandhavingsorganisatie ter wereld.”

Hij benadrukte zijn doelstellingen om criminaliteit te blijven verminderen, zich te richten op het verwijderen van illegale wapens en de agenten te steunen die dagelijks hun leven riskeren. Donlon nam ook een moment om commissaris Caban te bedanken voor zijn meer dan 30 jaar durende dienst, wat respect toonde voor de toewijding van zijn voorganger aan de afdeling.

Voor zijn aanstelling was Donlon geen onbekende met het werken naast Adams. Tijdens de jaren 2000, terwijl Donlon als directeur van het kantoor voor Binnenlandse Veiligheid van New York diende, was Adams lid van de commissie voor binnenlandse veiligheid van de staat Senaat. Hun werkrelatie tijdens die periode heeft waarschijnlijk een rol gespeeld in Adams’ beslissing om Donlon in deze cruciale rol te plaatsen.

Naast zijn carrière in de wetshandhaving heeft Donlon ervaring in de particuliere sector, having gewerkt bij Credit Suisse en BlackRock voordat hij Global Security Resolutions oprichtte, een beveiligings- en onderzoeksbedrijf in New York City.

Met Donlon aan het roer zal de politie van New York naar verwachting zijn focus behouden op het bestrijden van criminaliteit en het waarborgen van de veiligheid van de stad, ondanks de dreiging die hangt boven het lopende federale onderzoek naar Caban.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijkerwijs de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/new-nypd-leader-appointed-by-adams-after-federal-investigation-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....