CNN-host Jake Tapper hield niet terug in zijn kritiek op de prestaties van vice-president Kamala Harris tijdens het recente presidentiële debat dat werd georganiseerd door ABC.

Op woensdag uitte Tapper zijn teleurstelling over Harris’s herhaalde ontwijking van directe vragen, vooral over belangrijke kwesties zoals de economie en de grens.

In zijn commentaar na het debat begon Tapper met het adresseren van Harris’ initiële reactie op de eerste vraag van de avond, die de economie betrof.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

“Het ging daarvandaan verder,” merkte hij op nadat hij een clip van Harris’ reactie had afgespeeld. Volgens Tapper, ondanks dat de economie “het belangrijkste probleem waar het land mee te maken heeft” is, besloot Harris niet om in detail in te gaan op haar economische beleid.

In plaats daarvan viel ze terug op afgezaagde standpunten, en raakte ze slechts kort de bovenkant van een paar beleidvoorstellen aan zonder substantieel inzicht te bieden in wat haar administratie zou doen als ze gekozen zou worden.

CNN’s Jake Tapper brutal roept Kamala Harris uit voor outrageous het ontwijken van debatvragen

Afbeelding Credits: Screenshot, YouTube

Tapper wees verder op dat zelfs sommige van Harris’s eigen bondgenoten bezorgd waren en haar aanspoorden om meer te focussen op wat haar presidentschap zou betekenen voor de Amerikanen.

“Zelfs Harris-gezellen zeggen vandaag dat ze meer moet praten over wat ze voor Amerikanen zal doen als ze gekozen wordt,” zei hij.

De kritiek eindigde daar niet. Tapper benadrukte een ander moment in het debat toen Harris werd gevraagd naar de crisis aan de zuidelijke grens.

Toen ze werd gevraagd hoe zij de situatie anders zou hebben aangepakt dan president Biden, begon Harris over haar ervaring als aanklager.

“Dus ik ben de enige persoon op dit podium die transnationaal criminelen heeft aangeklaagd voor de handel in wapens, drugs en mensen,” antwoordde Harris.

CNN’s Jake Tapper brutal roept Kamala Harris uit voor outrageous het ontwijken van debatvragen

Afbeelding Credits: Megan Smith-USA TODAY NETWORK

Dit antwoord deed weinig om Tapper tevreden te stellen, die bot opmerkte: “M’kay, dat was de vraag niet.” De onderliggende zorg was Harris’s falen om rechtstreeks in te gaan op de specifieke uitdagingen aan de grens en hoe haar beleid zou kunnen verschillen van de aanpak van de huidige administratie.

Tapper vestigde ook de aandacht op Harris’s omgang met vragen over het aanhoudende Israël-Hamas-conflict.

Toen ze werd gevraagd hoe ze door de impasse zou breken, benadrukte Harris de noodzaak van een wapenstilstand en de vrijlating van gijzelaars, waarbij ze zei: “We hebben een wapenstilstandovereenkomst nodig en we moeten de gijzelaars eruit hebben, en we zullen daar dag en nacht aan blijven werken.”

Maar Tapper, duidelijk niet tevreden met dit vage antwoord, drong aan op meer, en vroeg: “OK. Maar nogmaals, hoe?”

Hoewel Tappers opmerkingen scherp waren, nam hij de tijd om te verduidelijken dat hij geen directe vergelijking maakte tussen Harris en voormalig president Donald Trump, een andere kandidaat die aan het debat deelnam.

“Hoewel we de twee prestaties van gisteravond beslist niet met elkaar gelijkstellen, is het ook waar dat beide Trump en Harris op sommige momenten tekortschoten in het geven van directe antwoorden op vragen over hoe ze precies het land zouden besturen,” merkte hij op.

Het ABC-debat zelf kreeg kritiek, waarbij velen de moderators beschuldigden van een overmatig vijandige houding tegenover Trump terwijl ze Harris relatief gemakkelijker behandelden. Deze dynamiek leidde tot beschuldigingen van bias van zowel kijkers als media-analisten.

Tapper, die het CNN-presidentiële debat in juni tussen Trump en Biden co-moderde, staat bekend om zijn scherpe en eerlijke interviewstijl.

Zijn opmerkingen over Harris weerspiegelen bredere zorgen over het gebrek aan helderheid in de politieke discussie, vooral als het gaat om het aanpakken van de dringende kwesties van de dag.

Met de economie, immigratie en buitenlands beleid als centrale zorgen van de kiezers, benadrukt Tappers kritiek op Harris het belang van transparantie en specificiteit van kandidaten die het hoogste ambt in het land nastreven.

BEKIJK DE VIDEO:

[embedded content]


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of contentpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/cnns-jake-tapper-brutally-calls-out-kamala-harris-for-outrageously-dodging-debate-questions-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....