Boeren worden al jarenlang bedrogen en misleid. Ze worden geconfronteerd met de gevolgen van de stikstofproblematiek, kritische depositiewaarden, beperkingen op mestuitrijding, en de afname van de pluimveesector door oneerlijke concurrentie en slechte handelsakkoorden. Oud-Kamerlid Wybren van Haga geeft aan dat de boeren zelfs geen toestemming krijgen om hun eigen mest uit te rijden, terwijl deze mest wel geëxporteerd wordt naar Duitsland en vervolgens teruggekocht moet worden als kunstmest. Dit is absurd en bedreigt onze voedselproductie.

De boeren hadden gehoopt dat de BoerBurgerBeweging (BBB) voor verbetering zou zorgen, maar volgens Van Haga is dit niet het geval. Landbouwminister Wiersma van de BBB zet de plannen van haar voorganger voort en alle beloftes aan de boeren worden aan de kant geschoven. De BBB richt zich op het verminderen van de veestapel en voert het mestplan van het kabinet-Rutte IV uit, volledig in lijn met de regels van de Europese Unie. Van Haga benadrukt dat we nee moeten zeggen tegen Brussel en onze soevereiniteit terug moeten krijgen.

Het is duidelijk dat de situatie voor boeren onrechtvaardig is en dringend verandering vereist. Ze verdienen steun en een eerlijk speelveld om hun cruciale rol in onze voedselvoorziening te kunnen blijven vervullen.


Source: https://www.ninefornews.nl/boze-boeren-belazerd-alle-bbbeloftes-worden-nu-bij-het-grofvuil-gezet/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....