De voormalige president Donald Trump aankondigde op donderdag dat hij niet zal deelnemen aan een derde debat tegen Kamala Harris, met de bewering dat er geen behoefte is aan nog een confrontatie nadat hij goed presteerde in de voorgaande twee debatten.

President Donald J. Trump maakt een campagne-stop op 12 september 2024, in de Linda Ronstadt Music Hall in Tucson.

Trumps verklaring kwam in een post op Truth Social, waar hij suggereerde dat Harris’ oproepen voor een ander debat erop wijzen dat zij weet dat ze de vorige heeft verloren.

“Wanneer een prijsvechter een gevecht verliest, zijn de eerste woorden uit zijn mond: ‘IK WIL EEN REMATCH,’” schreef Trump.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Verzonden

Hij voegde toe: “Peilingen tonen duidelijk aan dat ik het debat tegen kameraden Kamala Harris, de radicale linkse kandidaat van de Democraten, dinsdagavond heb gewonnen, en zij vroeg onmiddellijk om een tweede debat.”

Trump bekritiseerde Kamala Harris en Joe Biden, en gaf hen de schuld van de huidige problemen van de natie, waaronder criminaliteit, inflatie en wat hij een ongecontroleerde instroom van migranten noemde. “Zij en de corrupte Joe hebben ons land verwoest, met miljoenen criminelen en geesteszieke mensen die ongecontroleerd en ongecheckt de VS binnenkomen, en met inflatie die onze middenklasse failliet maakt,” zei hij.

De voormalige president wees ook op het feit dat Harris andere debatten had overgeslagen. “Ze was een no-show bij het Fox-debat en weigerde deel te nemen aan NBC & CBS,” schreef Trump, en besloot met: “ER ZULT GEEN DERDE DEBAT ZIJN!”

Tijdens het recente debat georganiseerd door ABC News, maakte Harris volgens Trump en zijn supporters verschillende onjuiste claims.

Ze bekritiseerden ook de debatmoderatoren, Linsey Davis en David Muir, omdat ze Harris niet verantwoordelijk hielden, terwijl ze Trump herhaaldelijk controleerden.

Desondanks toonden focusgroepen en peilingen, waaronder een enquête van Reuters, aan dat twijfelende kiezers na het debat neigden naar Trump met een marge van 2 tegen 1.

Een peiling van The New York Times onder twijfelende kiezers gaf vergelijkbare resultaten.

Commentatoren zoals Turning Point USA-oprichter Charlie Kirk en auteur Mike Cernovich suggereerden dat Harris’ verzoek om een ander debat een teken was dat haar campagne worstelde.

Kirk schreef: “Je komt niet uit een debat en vraagt onmiddellijk om een ander, tenzij je weet dat je niet kreeg wat je nodig had.”

Cernovich voegde eraan toe: “Geen reden voor Trump om nog meer van deze gefixeerde debatten te houden. Harris toonde aan hoe zwak ze is.”

Trumps opmerkingen aan The New York Post verduidelijkten verder zijn beslissing om niet opnieuw te debatteren. “We hebben er twee gedaan. Je weet wel, één tegen Biden, één tegen kameraden Kamala. Ik deed het goed. Ik deed het echt goed,” zei Trump. “De debatpeilingen, elke enkele peiling, had ons winnend.”

Hij uitte ook frustratie over hoe hij werd behandeld door de debatmoderatoren, ze noemend een “schande voor de Amerikaanse journalistiek” en hen beschuldigend van het geven van een pas aan Harris voor haar leugens. “Ze daagden haar niet uit op al die dingen waarvan ze wisten dat ze onwaar waren,” zei Trump.

Hoewel Trump heeft verklaard dat zijn debatten voorbij zijn, is zijn running mate, de senator van Ohio JD Vance, gepland om op 1 oktober te debatteren tegen de gouverneur van Minnesota Tim Walz in een evenement georganiseerd door CBS News.

Trump gaf Vance wat advies, zeggende: “wees gewoon jezelf,” en voorspelde dat de senator “fantastisch” zou zijn in het aankomende debat.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/trump-pulls-theplug-on-another-debate-slams-kamala-and-the-moderators-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....