Inleiding

Op vrijdag 6 september werd tijdens een lezing een nieuw fenomeen besproken dat mogelijk belangrijke implicaties heeft voor ons begrip van COVID-19-vaccins, met name de mRNA-vaccins van Pfizer en Moderna. Hoewel het onderwerp al langer bekend is, werd er recentelijk nieuw bewijs gepresenteerd dat afkomstig is uit peer-reviewed onderzoek van wetenschappers uit Japan en Zuid-Korea.

Onderzoek en Methode

De wetenschappers voerden experimenten uit waarbij ze de vaccins in laboratoriumomstandigheden kweekten en incubeerden. Deze omstandigheden waren ontworpen om het menselijke lichaam na te bootsen. Tijdens dit proces ontdekten de onderzoekers dat er nanostructuren werden gevormd. Deze structuren varieerden van tweedimensionaal tot driedimensionaal en werden waargenomen met behulp van stereomicroscopen, die dieptezicht mogelijk maken door middel van twee oogpunten, vergelijkbaar met ons natuurlijke gezichtsvermogen.

Bevindingen: Spontane Assemblage van Nanostructuren

Een van de meest opmerkelijke ontdekkingen was dat deze nanostructuren zichzelf spontaan leken te assembleren. Deze bevinding roept fundamentele vragen op over de aard van deze structuren en hun mogelijke effecten wanneer ze in het menselijk lichaam aanwezig zijn. De structuren hadden een grootte van enkele micrometers, wat ze zichtbaar maakte onder de microscoop, en hun complexe, gedetailleerde vormen zijn moeilijk te verklaren.

Implicaties voor Gezondheid en Veiligheid

De aanwezigheid van deze nanostructuren in mRNA-vaccins suggereert de mogelijke betrokkenheid van nanotechnologie, wat zowel fascinerend als zorgwekkend kan zijn. Hoewel de exacte impact van deze structuren op het menselijk lichaam nog onbekend is, benadrukte de spreker dat deze bevindingen vragen oproepen die dringend beantwoord moeten worden door vaccinproducenten en regelgevende instanties wereldwijd.

Het Belang van Open Wetenschappelijke Discussie

De spreker legde sterk de nadruk op transparantie en het belang van open wetenschappelijke discussie. Hij bekritiseerde de huidige praktijk waarin veel wetenschappelijk onderzoek achter gesloten deuren plaatsvindt en pleitte voor meer onafhankelijk onderzoek. Dit onderzoek is immers cruciaal om de waargenomen fenomenen beter te kunnen begrijpen en om mogelijke risico’s in kaart te brengen.

Conclusie en Oproep tot Verder Onderzoek

De spreker sloot af met een oproep tot verder onderzoek door geautoriseerde instellingen wereldwijd. Hij benadrukte dat het publiek recht heeft op toegang tot deze informatie en dat er dringend behoefte is aan meer studies om de implicaties van deze bevindingen te verduidelijken. Het is cruciaal dat wetenschappers deze kwesties blijven onderzoeken, zowel in laboratoriumomgevingen als in het menselijk lichaam, om de mogelijke gezondheidsrisico’s volledig te kunnen beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....