Zanger John Legend heeft onlangs zijn mening gegeven over de controversiële migrantencrisis in zijn hometown Springfield, Ohio, en riep de inwoners op om de 20.000 Haïtiaanse migranten, die in de stad voor verhitte debatten hebben gezorgd, te “omarmen”.

20 augustus 2020; Milwaukee, WI, VS; (Redactieopmerking: Screenshot van Democratic National Convention videostream) Singer-songwriter John Legend treedt op tijdens de Democratic National Convention in het Wisconsin Center. Verplichte credit: Democratic National Convention via USA TODAY NETWORK

Sprekend vanuit zijn villa in Beverly Hills in een video die op Instagram is geplaatst, sprak de Grammy-winnende artiest over de uitdagingen waarmee Springfield wordt geconfronteerd, dat een significante bevolkingsgroei heeft gezien door de komst van Haïtiaanse migranten.

“Je kunt je voorstellen dat er uitdagingen zijn bij het integreren van een nieuwe bevolking,” zei Legend. “Nieuwe taal, nieuwe cultuur, nieuwe dieetvoorkeuren—er zijn allerlei redenen waarom er groeipijnen kunnen zijn.” Legend legde uit dat Springfield, dat ooit een thuis was voor 60.000 mensen, nu een bevolkingsgroei van 25% ervaart door de instroom van migranten.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzend

Hoewel sommige fans van Legend zijn oproep tot tolerantie prezen, bekritiseerden anderen de zanger omdat hij vanuit het comfort van zijn multimiljoen dollar villa sprak, ver verwijderd van de problemen die Springfield raken. “Hij is net als jij. Behalve dat hij niet in Springfield woont,” merkte een criticus op sociale media op, terwijl een ander vroeg: “Waarom huisvest je niet enkele van deze migranten in je villa?”

X Screenshot – I Meme Therefore I Am

In de video sprak Legend ook geruchten tegen dat de Haïtiaanse migranten huisdieren aten, en wees de beschuldigingen als ongegrond van de hand. “Niemand eet katten. Niemand eet honden,” zei Legend, verwijzend naar beschuldigingen die tijdens lokale bijeenkomsten waren opgedoken en door voormalig president Donald Trump waren versterkt tijdens een recente presidentsdebat.

Legend pleitte voor tolerantie en begrip, waarbij hij de mensen aanspoorde om “haatvolle, xenofobe, racistische leugens” over de migranten te verwerpen.

De geruchten, die afkomstig waren van boze inwoners tijdens een gemeenteraadsvergadering in Springfield, kregen nationale aandacht toen Trump tijdens het debat claimde dat Haïtiaanse migranten in Springfield de huisdieren van mensen aten. “Ze eten de honden. Ze eten de katten,” zei Trump, wat leidde tot snelle feitcontroles van de debatmoderators en lokale ambtenaren. Stadsambtenaren en politie hebben herhaaldelijk verklaard dat er geen bewijs is voor dergelijke claims.

Burgemeester Rob Rue van Springfield steunde de standpunten van de stad tijdens een interview en verduidelijkte dat de beschuldigingen ongegrond waren. “Deze claims zijn gewoon onwaar. We hebben hier geen meldingen van gezien,” vertelde Rue aan Chris Cuomo van News Nation. Hij merkte ook op dat hoewel de stad deze aandacht niet zocht, het moest omgaan met de opwinding die werd veroorzaakt door online geruchten.

Springfield, dat jarenlang te maken had met economische achteruitgang, heeft onlangs een boost in banen gezien, wat Haïtiaanse migranten aantrok die legaal onder de Temporary Protected Status in de VS aankwamen.

Hoewel de migranten hebben geholpen om vacatures in te vullen, heeft hun aankomst ook een druk gelegd op lokale middelen, waaronder medische diensten en scholen.

Legends oproep tot medeleven komt op een moment dat de spanningen in Springfield blijven toenemen.

Op donderdag werden het stadhuis en een lokale basisschool geëvacueerd na een bomdreiging, die volgens berichten verband hield met de Haïtiaanse immigratiekwestie.

Ondanks de uitdagingen benadrukte burgemeester Rue de positieve veranderingen die Springfield heeft ondergaan. “We zaten lange tijd in een economische achteruitgang, en in de afgelopen 10 jaar hebben we ongeveer 8.000 banen naar onze gemeenschap zien komen. Er gebeuren veel goede dingen in Springfield,” zei hij.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/john-legend-lectures-his-ohio-hometown-on-haitian-illegals-from-his-beverly-hills-mansion-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....