Olivia “Livvy” Dunne, 21, een gymnaste aan de Louisiana State University (LSU), heeft geschiedenis geschreven als de hoogst verdienende vrouwelijke universitaire atleet, dankzij de nieuwe “naam, afbeelding en gelijkenis” (NIL) regels van de NCAA.

Sinds de wijzigingen in de NIL-richtlijnen in 2021 heeft Dunne naar schatting $9,5 miljoen verdiend. Bekend om haar vaardigheden in de gymnastiek en haar grote aanwezigheid op sociale media, heeft Dunne een merk opgebouwd dat miljoenen volgers bereikt.

@livvy Zo enthousiast om deel uit te maken van de NIL-documentaire The Money Game. Gaat vandaag in première op Amazon Prime💜💸 @Prime Video @Sports on Prime ♬ origineel geluid – Olivia Dunne

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Geleverd

Ondanks dat ze haar bachelor-graad in het voorjaar behaalt, heeft Dunne ervoor gekozen om nog een jaar aan LSU te blijven, met als doel de Lady Tigers te helpen opnieuw een gymnastiektitel te winnen, nadat ze in 2023 het NCAA-kampioenschap heeft gewonnen.

Echter, haar plannen reiken verder dan gymnastiek, want ze is gefocust op het opbouwen van een duurzaam merk.

“Ik heb het gevoel dat [Sports Illustrated] iets is dat verder kan gaan dan de universiteit,” zei Dunne, verwijzend naar haar debuut in de 2023-editie van Sports Illustrated Swimsuit Issue.

[embedded content]

Dunne beschouwt deze kans als onderdeel van het creëren van een duurzaam merk, en stelt dat haar samenwerking met SI Swim meer als familie aanvoelt dan als een zakelijke deal.

Naast modelleren is Dunne toegewijd aan het helpen van de volgende generatie vrouwelijke atleten om te profiteren van NIL-deals. Via haar “Livvy Fund” aan LSU, wil Dunne vrouwelijke atleten ondersteunen en onderwijzen over het verkrijgen van sponsorcontracten, waarbij ze het belang onderkent van het maximaliseren van deze kansen terwijl ze nog op de universiteit zijn. “Meisjes weten niet waar ze moeten beginnen,” legde Dunne uit, en merkte op dat veel vrouwelijke sporten na de universiteit ontbreken aan professionele competities. “Het is heel belangrijk om te profiteren van je NIL terwijl je op de universiteit bent.”

Dunne verwierf voor het eerst roem door gymnastiekroutine en trucs te posten op TikTok tijdens de COVID-19-pandemie, waardoor ze al snel een grote aanhang kreeg.

Haar talent en uiterlijk hebben de aandacht getrokken van grote merken, met haar eerste exclusieve NIL-deal van het sportkledingmerk Vuori. Sindsdien heeft ze deals gesloten met bedrijven zoals American Eagle, Microsoft en Raising Cane’s, onder anderen.

Haar bereik op sociale media is enorm, met 5,3 miljoen volgers op Instagram…

8,1 miljoen op TikTok…

@livvy Beste dag ooit. Dank je @si.swimsuit dat je mijn dromen waarmaakt✨ #siswim ♬ Aces – dkj

…en meer dan 152.000 op X (voorheen Twitter), waar ze onlangs over haar relatie met MLB-rookie All-Star-pitcher Paul Skenes heeft gepost.

Ondanks de roem en het succes, wordt Dunne geconfronteerd met uitdagingen, waaronder negatieve opmerkingen en bedreigingen. In de LSU-docuserie “The Money Game,” die haar en andere atleten volgt terwijl ze de wereld van NIL verkennen, zien kijkers hoe Dunne omgaat met de druk die komt kijken bij het zijn van een publiek figuur.

In een aflevering wordt haar vriend, Skenes, getoond terwijl hij haar na een wedstrijd escorteert, nadat een onbekende man verscheen, wat LSU ertoe bracht haar een persoonlijke beveiligingsagent toe te wijzen.

Dunne blijft nuchter en geeft haar familie en teamgenoten de eer dat ze haar gefocust houden. “In het geldspel is het belangrijk om betrouwbare mensen om je heen te hebben,” zei ze.

Dunne benadrukte ook het belang van niet genoegen nemen met minder en altijd streven naar de toekomst, een mindset die ze aanhoudt terwijl ze uitkijkt naar haar laatste jaar aan LSU.

Terwijl Dunne zich voorbereidt op het gymnastiekseizoen van 2025, is ze vastbesloten om LSU te helpen een tweede opeenvolgend NCAA-kampioenschap te behalen.

Haar liefde voor de sport, die vorig jaar opnieuw is aangewakkerd, was een belangrijke reden voor haar terugkeer. “Het winnen van het kampioenschap was zo opwindend voor niet alleen ons team, maar de hele universiteit. En dat is een gevoel dat ik opnieuw wil ervaren,” zei ze.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/livvy-dunne-gets-9-5-million-from-ncaa-nil-has-bigger-plans-watch/

.


Een gedachte over “Livvy Dunne Krijgt $9,5 Miljoen Van NCAA NIL, Heeft Grotere Plannen [KIJK].”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....