De White House News Photographers Association (WHNPA) heeft ernstige zorgen geuit over de beperkte media-toegang die is verleend door het campagneteam van vice-president Kamala Harris.

Zoals vermeld in een brief die is verkregen door Axios, heeft de vereniging hun frustratie geuit over een scherpe vermindering van het aantal beschikbare plaatsen voor nieuws fotografen op Air Force Two. Dit probleem heeft geleid tot een verontwaardiging onder fotografen die zich steeds meer beperkt voelen in hun vermogen om de activiteiten van de vice-president te verslaan, vooral in de aanloop naar haar presidentscampagne, zoals gerapporteerd door de Daily Caller.

Afbeelding Credit: Michael F. Hiatt – Shutterstock.com

Jessica Koscielniak, de president van de WHNPA, stuurde op 28 augustus een brief naar de senior aides van Harris, waarin zij benadrukte dat het aantal plaatsen voor onafhankelijke nieuws fotografen was teruggebracht van vier naar slechts één.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzend

De vermindering markeert een aanzienlijke beperking voor de pers en zet een nieuw precedent voor beperkte toegang, waardoor fotografen wanhopig op zoek gaan naar een oplossing. In haar brief stelde Koscielniak voor om een “achtervolgingsvliegtuig” toe te voegen om het extra mediapersoneel onder te brengen of om de White House Correspondents’ Association (WHCA) de zitplaatsen opnieuw te laten evalueren, zoals gerapporteerd door Axios.

Doug Mills, een ervaren fotograaf van het Witte Huis, heeft zich ook over de kwestie uitgesproken en zijn frustratie geuit.

Mills stelde dat elke fotograaf een unieke kijk op evenementen biedt, en dat het verminderen van hun aantal de toegang van het publiek tot diverse visuele documentatie vermindert. “Het is essentieel voor ons dat mensen het belang begrijpen van het hebben van een volledige pool van fotografen. Elke fotograaf ziet elk evenement anders,” vertelde Mills aan Axios, waarbij hij erop wees dat de beperkte toegang hen in een nadelige positie plaatst.

Ondanks deze zorgen is de reactie van Harris’ kantoor teleurstellend geweest. Koscielniak vertelde aan Axios dat zij nog geen formeel antwoord van het team van de vice-president heeft ontvangen sinds de brief is verzonden, hoewel ze uiteindelijk het probleem aanraakten nadat Axios om commentaar vroeg.

Democratische presidentskandidaat en vice-president Kamala Harris spreekt supporters toe in Throwback Brewery in North Hampton, woensdag 4 september 2024.

Afbeelding Credit: David Sokol/Wicked Local-USA TODAY NETWORK

Het kantoor van Harris beweerde dat ze de voorgestelde opties, waaronder een achtervolgingsvliegtuig, hadden verkend, maar dat deze “niet haalbaar waren gezien de beschikbare middelen, waaronder personeel en vliegtuigen,” volgens Axios.

Koscielniak noemde de reactie “teleurstellend” en merkte op dat dit de kleinste media-aanwezigheid voor een presidentskandidaat in haar herinnering vertegenwoordigt. Ze voegde eraan toe dat wanneer Harris de presidentskandidaat werd, de WHCA had moeten onderhandelen voor de volledige pool van 13 leden om haar te begeleiden, een standaardpraktijk in eerdere campagnes.

Harris staat onder kritiek vanwege haar minimale persbetrokkenheid sinds ze haar campagne aankondigde. Haar gebrek aan ongescripte momenten en beperkte interviews hebben kritiek gekregen, vooral in vergelijking met haar concurrenten.

Zelfs voormalig president Donald Trump, die ook geen reizende perspool heeft, heeft vaker interactie met de media gehad dan Harris. In een zeldzaam interview ontweek Harris vragen over haar beleidswijzigingen, wat zowel kiezers als de pers frustreerde.


De meningen die worden weergegeven door bijdragers en/of inhoudpartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/press-locked-out-photographers-furious-what-is-kamala-hiding-now/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....