Justin Timberlake, voormalig *NSYNC-ster en popicoon, is weer in het nieuws gekomen, maar niet voor een reünietour. In plaats daarvan ging hij de muziek tegemoet in de rechtbank afgelopen vrijdag, waar hij schuldig pleitte voor een lagere aanklacht die verband hield met zijn DWI-arrestatie in juni.

De aanklacht? “Rijden terwijl de rijvaardigheid verminderd is.” Het is een stap terug van de oorspronkelijke DWI-aanklacht, maar Timberlake liep toch niet vrijuit. Het rechtbankgebouw in Sag Harbor legde hem een boete op, een rijverbod van 90 dagen, en verplichtte hem om 25-40 uur aan gemeenschapsdienst te verrichten, zoals gerapporteerd door Fox News.

Afbeelding Credit: Sag Harbor Police Department

Zoals gebruikelijk in beroemdhedenzaken, slaagde Timberlake erin om een pleidooiakkoord te sluiten voor de zitting, hoewel de exacte details geheim werden gehouden.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Je Huis Verzend

Volgens een bron die bekend is met de zaak, stemde hij ermee in schuldig te pleiten voor de verkeersdelict in ruil voor een lichtere straf. Maar verwacht niet dat MADD (Mothers Against Drunk Driving) Timberlake enige felicitatiegeschenken zal sturen. Ze waren snel om de deal te bekritiseren en zeiden: “Rijden terwijl je verminderd bent, is een gevaarlijke en roekeloze keuze die levens in gevaar brengt, en de gevolgen zouden de ernst van die beslissing moeten weerspiegelen.”

Na de rechtszittingen, voor de verslaggevers, toonde Timberlake zijn beste PR-gezicht. “Ik probeer mezelf aan een zeer hoge standaard te houden,” zei hij, echoënd wat voor soort spijt we van de Hollywood-elite zijn gaan verwachten telkens ze met hun broek naar beneden worden betrapt—of in dit geval, met hun voet op het gaspedaal na een paar te veel drankjes.

Kijk de nieuwste video op foxnews.com

Hij bood een PSA aan waarin hij mensen aanspoorde om niet te rijden, zelfs niet na “één drankje,” en zei dat er “zoveel alternatieven” zijn, zoals een vriend bellen, een Uber nemen of een taxi regelen.

Als Timberlake’s excuses in de rechtszaal rehearsed leken, komt dat omdat ze dat waarschijnlijk waren. Hij erkende zelfs het “platform” dat hij deelt met de media, en suggereerde dat deze hele situatie misschien een les voor anderen kan zijn.

18 juni 2022; Washington, DC, VS; Grammy-winnende artiest Pharrell Williams wordt vergezeld door gastartiesten T.I. en Justin Timberlake tijdens zijn optreden op het Sun Stage tijdens het Something in the Water-festival op zaterdag 18 juni 2022 in Washington, DC. Verplichte Vermelding: Jarrad Henderson-USA TODAY

“Dit is een fout die ik heb gemaakt, maar ik hoop dat degene die nu kijkt en luistert van deze fout kan leren,” voegde hij eraan toe. En toen, in typische beroemdhedenstijl, eindigde hij het allemaal met een zelfvoldaan opmerking over hoe hij “dankbaar” is voor iedereen die bij de zaak betrokken was.

De rechter was echter niet helemaal onder de indruk. Rechter Carl Irace stemde in met de verlaagde aanklacht, maar voerde gemeenschapsdienst toe en merkte op dat “gemeenschapsdienst verplicht moet zijn en een essentieel onderdeel is van het nemen van verantwoordelijkheid.”

Aangezien een tik op de handen blijkbaar niet genoeg was voor Irace, laten we onszelf niet voor de gek houden—Timberlake zal waarschijnlijk niet binnenkort afval aan de kant van de weg oprapen.

De details van Timberlake’s arrestatie schetsen een vrij duidelijk beeld van die nacht. Volgens de arrestatieagent werd Timberlake in de vroege uren van 18 juni aan de kant gezet, en laten we gewoon zeggen dat hij die veldtesten voor rijvaardigheid niet haalde. De agent merkte op dat Timberlake “bloeddoorlopen en glanzende” ogen had, naar alcohol rook en “onzeker” op zijn voeten was. Maar hé, misschien was hij gewoon zijn volgende dansroutine aan het oefenen, toch?

9 mei 2018; Nashville, TN, VS; Justin Timberlake treedt op in het Bridgestone Arena. Verplichte Vermelding: Andrew Nelles/The Tennessean via USA TODAY NETWORK

Timberlake’s advocaat, Ed Burke Jr., had zijn eigen draai aan de zaak, beweerde dat de politie “significante fouten” heeft gemaakt tijdens de arrestatie. Volgens hem was Timberlake niet dronken en “had hij niet voor DWI gearresteerd moeten worden.” Zeker, Ed. Wat jou helpt om ‘s nachts te slapen.

Natuurlijk is dit niet de enige recente controverse van Timberlake. Eerder dit jaar schudde Britney Spears, zijn voormalige liefde, de boel op in haar memoires, waarbij ze hun rommelige breuk herbezocht en hem beschuldigde van twijfelachtig gedrag, waaronder haar onder druk zetten voor een abortus.

28 januari 2001; Tampa, FL, VS; ARCHIEFFOTO; Justin Timberlake (links) en Britney Spears (midden) en Chris Kirkpatrick (rechts) treden op tijdens de halftime van de Super Bowl XXXV. De Baltimore Ravens versloegen de New York Giants met 34-7 in het Raymond James Stadium. Verplichte Vermelding: Imagn Images

Timberlake reageerde ook op die drama—tijdens een concert, natuurlijk—door zijn fans te vertellen: “Ik wil van deze gelegenheid gebruikmaken om absoluut f—— niemand te verontschuldigen.” Klassy.

Uiteindelijk wandelt Justin Timberlake weg met een lichtere straf, enkele uren gemeenschapsdienst en waarschijnlijk een paar extra krantenkoppen. Het is allemaal onderdeel van het vak als je een voormalig boybandster bent die is veranderd in een aandacht-magneet van de popcultuur.


De meningen die worden geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn die van henzelf en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen over het indienen van je eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/cry-me-a-river-of-regret-timberlakes-dwi-blunder-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....