ziek kindOp 10 september bericht de NOS dat de leeftijd waarop kinderen vaccinaties krijgen het volgend jaar verandert. Volgens de NOS is de officiële reden van de wijzigingen van het RVP dat onze kinderen hierdoor “beter” beschermd worden.

“In het huidige Rijksvaccinatieprogramma krijgen kinderen hun tweede bmr-prik tegen bof, mazelen en rodehond, als ze 9 zijn. Dat verschuift naar de leeftijd van 3 jaar, ongeveer twee jaar na de eerste prik. De voornaamste reden om de vaccinatie ver naar voren te halen is om kinderen beter te beschermen tegen mazelen voordat ze naar school gaan.” – NOS1

Het RIVM verwacht dat de vaccinatiegraad zal toenemen als de prik eerder wordt toegediend, maar dit lijkt valse hoop. Steeds meer ouders denken dat die prik überhaupt niet nodig is en maken zich meer zorgen om de bijwerkingen van het vaccin, dan over de ziektes zelf.
 
 

Het ‘gevaar’ van de mazelen

 
De Mythe: Voordat er tegen de mazelen werd gevaccineerd gingen kinderen dood aan de mazelen.

De sterftecijfers vanaf 1900 tot nu laten heel wat anders zien, maar de mythe is hardnekkig omdat ouders de complete data niet onder ogen krijgen.2

Er zijn twee belangrijke momenten wat betreft het mazelen-vaccin en dat is de introductie van de losse mazelen prik, en later de introductie van de BMR waarin het vaccin tegen de bof, mazelen en rodehond gecombineerd zijn in één prik.

Ja, er gingen inderdaad kinderen dood aan de mazelen voordat de er werd gevaccineerd, maar de reden van de enorme afname van meer dat 95% van de sterfte aan de mazelen heeft NIETS te maken met vaccins. Het vond plaats in de periode vóórdat er tegen de mazelen werd gevaccineerd, en wordt in verband gebracht met verbeterde welvaart. Dit geldt tot op de dag van vandaag. In arme landen waar kinderen onvoldoende voeding hebben en geen toegang tot schoon drinkwater en behoorlijke sanitaire voorzieningen is de weerstand lager en de kindersterfte dus hoger.

Er is geen enkel bewijs dat de invoer van het mazelen-vaccin überhaupt heeft bijgedragen aan de afname in sterfte aan de mazelen of het staartje was van de daling die toch al gaande was. En die werd veroorzaakt door de afname van de enorme armoede van de werkende klasse, de aanleg van rioleringen, verbeterde voeding, schoon drinkwater, vuilnisophaal etc.

mazelen daling grafiek

Bron data: RIVM-rapport 213676008

Het lijkt erop dat we ons behoorlijk in de vingers hebben gesneden met deze prik. Of hij werkt is nog maar de vraag, want de mazelen “breekt nog steeds met enige regelmaat uit”, ook toen de vaccinatiegraad nog 95% was.3 Het RIVM weigert informatie te geven over de vaccinatiestatus van de kinderen met de mazelen bij een uitbraak, dus het valt niet goed in te schatten hoeveel “beschermde” kinderen toch nog ziek worden. De mythe dat ze het in dat geval minder erg krijgen moet dat lek dichten. Maar wie dit heeft onderzocht is, als die persoon überhaupt bestaat, niet transparant.
 
 

Waarom mogen onze kinderen niet ziek zijn?

 
Veel ouders beseffen niet dat een kind niet sterft aan de mazelen, maar aan complicaties bij de mazelen. Als een kind bijvoorbeeld ondervoed is – of onderliggende aandoeningen heeft – waardoor het niet in staat is om koorts te genereren wat nodig is voor een normaal verloop van de mazelen, kunnen er in sommige gevallen complicaties optreden. Dit is een hoogst enkele keer het geval bij een gezond kind woonachtig in Westerse landen. De kans op hersenvlies ontstekingen – waar artsen soms mee dreigen om ouders over te halen om te prikken – is ooit vastgesteld op 0,1%.4

De reden dat de prikken tegen kinderziekte werden ingevoerd hadden niet te maken met de sterftelast, maar met de “ziektelast”. Men wilde de moeders op de werkvloer, en niet thuis met een ziek kind.4

Gezonde kinderen kunnen als zij worden ondersteunt met rust, voldoende fris water en de aanwezigheid van een liefdevolle ouder of verzorger voor een geruststellende aai over de bol, de griep of een kinderziekte probleemloos doormaken. Een ziek kind zou geen enkel probleem moeten zijn, maar helaas is dat het wel. De moeder wordt op het werk verwacht, en zieke kinderen kunnen ook niet naar de crèche, wat nu?
 
 

Bijwerkingen van de prik

 
In plaats van een uitzonderingsgeval extra aandacht te geven, bijvoorbeeld door het kind met vit A te behandelen waarmee eventuele complicaties in een vroeg stadium meestal tot een halt gebracht kunnen worden, gaan we nu generaties gezonde kinderen “preventief” behandelen met een risicovolle prik.

Er is gebleken dat onze kinderen er niet op vooruit gaan als we hen systematisch onderwerpen aan medische procedures zoals het RVP. Onze kinderen worden zieker, niet gezonder, en kampen vaak jarenlang met chronische aandoeningen. Een verhaal zoals dat van Maeike Penninga komt vaker voor dan u wellicht denkt.
 

 
 

De dalende vaccinatiegraad

 
De reden dat ouders niet meer willen prikken is angst voor bijwerkingen. Deze legitieme angst wordt totaal genegeerd. Kinderen moeten in de pas lopen! De lage vaccinatiegraad is de zondebok en moeders zoals Maeike Penninga krijgen geen zendtijd op de reguliere media. Ouders die vragen stellen over de inhoudsstoffen van de prik – die rommel die er in de spuit zit wordt tenslotte in hun baby gespoten – worden weggezet als “antivaxxer”. En de overheid is kennelijk alleen “bezorgd” over de kinderen die niet zijn geprikt, en niet over de kinderen met (levenslange) schade door de prik.

 
Om goed in te kunnen schatten wat gevaarlijker is: een kinderziekte of het vaccin ertegen, dienen ouders cijfers naast elkaar te kunnen zetten en ervaringen van andere ouders te horen.

Hierbij komen we gelijk al twee problemen tegen. Ziekte- en sterftecijfers blijken gemakkelijk gemanipuleerd te kunnen worden om het “succes” van het RVP te onderbouwen. De ervaringen van ouders die niet overeenkomen met het narratief van de overheid worden gecensureerd. Wat we horen is dat “dankzij het RVP” gevaarlijke ziektes niet meer voorkomen, en dit is simpelweg niet waar. Mocht er toch een “uitbraak” zijn, dan komt dit door misinformatie, en de daaraan gekoppelde dalende vaccinatiegraad. Vaccinfalen wordt niet benoemd en vaccinatieschade is helemaal taboe.

De oplossing van de overheid is de kinderen “beter” te beschermen – gelukkig weten veel ouders wel beter!

 
 
Bronnen:
 
1. https://nos.nl/artikel/2536721-kinderen-worden-voortaan-geprikt-op-andere-leeftijden-inenting-mazelen-vervroegd
2. https://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/213676008.pdf
3. https://www.rivm.nl/mazelen/actueel
4. https://stichtingvaccinvrij.nl/ziektes-vaccins/vaccins/specifieke-vaccins/bmr-vaccin/

Voor meer informatie over de zin en onzin van het mazelen-vaccin ga naar de volgende pagina’s op de website van de Stichting Vaccinvrij:

BMR-vaccin
Keuzevrijheid of verplichting

Of lees het boek:

‘Stop de autisme epidemie’ van J.B. Handley, uitgegeven door Succesboeken.

 
 


Source: https://stichtingvaccinvrij.nl/rvp-wordt-gewijzigd-iemand-enig-idee-waarom/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....