In het duister van de nacht, terwijl het winkelcentrum in Warschau in diepe rust verkeerde, vond er een opmerkelijke gebeurtenis plaats. Bewakingscamera’s registreerden hoe een man zich voordeed als een levenloze mannequin, om ongezien in het winkelcentrum te kunnen blijven na sluitingstijd. Deze mysterieuze indringer, de 22-jarige Wojciech G., werd echter betrapt en gearresteerd voor zijn inbraakpogingen.

Het begon allemaal met de man die urenlang stokstijf stil stond in de vitrine, als een onopvallende paspop tussen de andere winkeldisplays. Maar toen de duisternis viel, begon hij zijn plundertocht door verschillende winkels van het winkelcentrum. Hij nam niet alleen waardevolle juwelen en contant geld mee, maar ook een eenvoudig broodje en zelfs alcohol. Het leek erop dat hij alles wilde grijpen wat hij kon, zonder enige vrees voor ontdekking.

Helaas voor hem waren de ogen van de beveiliging scherp en werden ze gewekt door zijn ongewone gedrag. Ze zagen door zijn vermomming heen en hij werd betrapt. In een wanhopige poging om aan zijn arrestatie te ontsnappen, verstopte hij zich onder een laken, hopend dat hij onzichtbaar zou blijven. Maar het mocht niet baten, hij werd ontdekt en gearresteerd.

Het verhaal nam echter een onverwachte wending toen hij op borgtocht werd vrijgelaten. Slechts enkele uren later stond hij opnieuw in het winkelcentrum, vastbesloten om zijn trucje als paspop te herhalen. Maar ditmaal was het geluk niet aan zijn zijde. De rechtbank besloot hem te veroordelen tot 16 maanden cel, waarmee een einde kwam aan zijn ongebruikelijke avonturen als levende mannequin.

Met zijn vreemde en gedurfde acties heeft deze indringer de grenzen van de menselijke verbeelding getart. Het winkelcentrum zal nooit meer hetzelfde zijn, terwijl de bewakingscamera’s hun waakzame ogen blijven richten op elke beweging, op zoek naar de volgende onverwachte gebeurtenis.


Source: https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20240913_97435945

.


Door NieuwsBlad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....