Veteran Democratische peiler Mark Penn roept op tot een volledig onderzoek naar ABC News na de controversiële omgang met het presidentiële debat deze week tussen Donald Trump en Kamala Harris.

Afbeeldingscredit: bella1105 – Shutterstock.com

Penn, een voormalig topadviseur van Bill en Hillary Clinton, uitte zorgen over de vraag of het debat opzettelijk in het voordeel van Harris was gemanipuleerd. Zijn oproep tot een beoordeling komt na wijdverspreide kritiek op de debattermoderators, David Muir en Linsey Davis, voor het fact-checken van Trump maar het geven van een gratis pas aan Harris, zoals gerapporteerd door Just The News.

Penn uitte zijn zorgen in de podcast “John Solomon Reports”, waarbij hij suggereerde dat ABC News een extern advocatenkantoor moet inschakelen om interne communicatie te onderzoeken.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzonden

“Ik weet niet hoeveel hiervan van tevoren was gepland,” zei Penn, “maar ik denk dat de achterdocht echt vrij hoog is.” Hij benadrukte dat een onafhankelijk onderzoek moet uitzoeken of de debatmoderators alleen waren voorbereid om Trump te fact-checken, wat mogelijk de uitkomst van het debat ten gunste van Harris heeft beïnvloed.

Het debat, dat meer dan 67 miljoen kijkers trok, is bekritiseerd door zowel Republikeinen als Democraten vanwege de kennelijke vooringenomenheid. Trump zelf noemde het evenement een “drie-tegen-een” debat, implicerend dat de moderators zich aan Harris kant hielden. Trump heeft sindsdien verklaard dat hij niet zal deelnemen aan een ander debat tenzij er veranderingen worden aangebracht.

Voormalig president Donald Trump spreekt met journalisten in de spinruimte in het Pennsylvania Convention Center na het ABC News presidentiële debat tussen hem en vice-president Kamala Harris op 10 september 2024.

Penn wees ook op het feit dat Harris zichzelf succesvol heeft neergezet als een kandidaat voor verandering, ondanks dat ze de zittende vice-president is. Hij zei echter dat de lovende berichtgeving van de mainstream media over haar campagne lachwekkend is. Penn’s analyse weerspiegelt een bredere frustratie onder conservatieven die het gevoel hebben dat de media tegen Trump en de GOP is gekant.

Bij het verder aanwakkeren van de controverse is onthuld dat Harris een goede relatie heeft met Disney-executive Dana Walden, die toezicht houdt op ABC News. The New York Times ontdekte dat Walden en Harris niet alleen buren zijn in een chique LA-buurt, maar al jaren politieke bondgenoten zijn, waarbij Walden sinds 2003 bijdraagt aan Harris’s campagnes.

29 aug 2024; Savannah, Georgia; VS; Democratische presidentskandidate vice-president Kamala Harris wordt verwelkomd door Mashama Bailey, mede-eigenaar van The Grey, tijdens een bezoek op donderdag. Verplichte credit: Richard Burkhart/Savannah Morning News-USA TODAY Network

Deze hechte relatie heeft extra wenkbrauwen doen fronsen over mogelijke mediavoorkeur.

Bovendien ontdekte Victoria Taft van PJMedia aanvullende details over Kamala Harris’ banden met ABC News die het netwerk niet had bekendgemaakt. Tijdens de live verslaggeving van ABC van de inhuldiging van Biden in 2021, pochte moderator Linsey Davis openlijk over het feit dat ze zusterzusjes met Harris was.

De controverse rond het debat heeft geleid tot onvrede onder andere veteranen van de Democratische partij, zoals Doug Schoen.

De moderators waren te agressief met Trump terwijl ze Harris een gratis pas gaven voor haar talrijke valse uitspraken, waaronder beweringen over Trumps standpunt over abortus en de protesten in Charlottesville, zoals gerapporteerd door Trending Politics News.

Het ontbreken van enige uitdaging van Harris’s onnauwkeurigheden heeft verder de achterdocht aangewakkerd dat het debat was gemanipuleerd.

ABC News heeft nog niet gereageerd op de toenemende oproepen voor een intern onderzoek, maar het lijkt erop dat deze controverse niet snel zal verdwijnen.


De meningen die zijn geuit door bijdragers en/of inhoudspartners zijn hun eigen en weerspiegelen niet noodzakelijk de opvattingen van RVM News. Neem contact met ons op voor richtlijnen voor het indienen van uw eigen commentaar.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/clinton-adviser-pushes-abc-to-investigate-shocking-debate-rigging-claims-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....