In een belangrijke ontwikkeling voor kiezers in Pennsylvania heeft het hoger gerechtshof op vrijdag beslist dat stembiljetten per post een correct geschreven datum op hun buitenste enveloppen moeten bevatten om geldig te zijn voor telling in de komende verkiezingen.

Hervormde enveloppen voor stembiljetten per post en instructiebladen hebben gewijzigde taal die bedoeld is om kiezers beter te informeren over hoe ze hun stembiljetten correct kunnen invullen en terugsturen.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Jouw Huis Verzonden

Deze beslissing herroept een eerdere uitspraak van 30 augustus door de Commonwealth Court, die had bepaald dat de datumvereiste inbreuk maakte op de rechten van kiezers zoals uiteengezet in de staatsgrondwet.

De ommekeer, die eindigde in een nipte stemming van 4–3, was gebaseerd op procedurele kwesties in plaats van de constitutionele discussie zelf, wat betekent dat gesprekken over de kern van de zaak in toekomstige rechtbankzittingen kunnen worden hervat.

Deze juridische strijd escaleerde toen de Republikeinen de standpunt van de Commonwealth Court betwistten en aan het hooggerechtshof argumenteerden dat de rechtszaak niet voldoende vertegenwoordiging had, aangezien niet alle 67 provincies waren opgenomen.

In eerste instantie was de rechtszaak, ingediend door de ACLU van Pennsylvania en het Public Interest Law Center namens verschillende stemrechtenorganisaties, gericht op het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Allegheny County en Philadelphia.

Het hooggerechtshof identificeerde dit als een jurisdictiefout en stelde dat zonder betrokkenheid van alle relevante provinciale verkiezingsbureaus, de Commonwealth Court niet goed uitgerust was om de zaak te beoordelen.

Adam Bonin, een in Philadelphia gevestigde verkiezingsadvocaat die actief betrokken is bij verwante juridische acties, benadrukte de implicaties van deze beslissing en merkte op dat tenzij deze wordt omgekeerd door een latere uitspraak, kiezers verplicht zijn om hun stembiljetten te dateren om hun stemmen te laten valideren.

[embedded content]

De uitspraak heeft reacties uit beide politieke hoeken uitgelokt. Gouverneur Josh Shapiro uitte zijn teleurstelling en pleitte voor de overweging van stembiljetten met kleine datumfouten als geldig.

Omgekeerd hebben de Republikeinen de uitspraak geprezen als een triomf voor de integriteit van de verkiezingen, waarbij RNC-voorzitter Michael Whatley het als een cruciale overwinning voor het beschermen van de stemprocedures in Pennsylvania beschouwde.

Ondanks de focus van de rechtbank op technische jurisdictiekwesties, appelleerden de afwijkende rechters, onder leiding van rechter David Wecht, voor een versnelde beoordeling van de constitutionele claims rond de datumvereiste.

Voorvechters van stemrechten, waaronder de ACLU van Pennsylvania, hebben beloofd door te gaan in hun streven naar een meer tegemoetkomende interpretatie van de wet, waarbij ze het grote belang van het stemrecht benadrukken.

De handhaving van de datumvereiste is betwist sinds de instelling van Wet 77 in 2020, die de toegankelijkheid van stemmen per post vergrootte, maar de handtekening- en datumvereisten invoerde.

Een aanzienlijk aantal stembiljetten is in recente verkiezingen ongeldig verklaard vanwege niet-naleving van deze criteria.

Bijvoorbeeld, tijdens de primaire in april werd ongeveer 1,22% van de ingediende stembiljetten afgewezen omdat ze geen datum, handtekening of geheimenvelop bevatten, waarbij meer dan de helft van deze afwijzingen werd toegeschreven aan ontbrekende of onjuiste data.

Deze voortdurende juridische saga weerspiegelt een breder nationaal gesprek over de balans tussen veiligheidsmaatregelen voor verkiezingen en de bevordering van de deelname van kiezers.

Het Pennsylvania Department of State, hoewel genoemd in de rechtszaak, heeft de datumvereiste niet verdedigd en heeft de hoop geuit op een snelle oplossing van de aangeschreven zorgen.

Terwijl juridische uitdagingen aan verschillende fronten aanhouden, waaronder mogelijke beroepen bij het Amerikaanse hooggerechtshof en doorlopende rechtszaken onder de federale wet, blijft de discussie over stemrechten en vereisten in Pennsylvania een aandachtspunt voor toekomstige verkiezingen.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/mail-in-ballot-date-requirement-4-3-ruling-from-the-pennsylvania-supreme-court-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....