Help ons door deze informatie met kennissen op je social media te delen!

ChristenUnie-leider Mirjam Bikker is enthousiast over het ‘vrijwillig dienjaar’ bij het leger. Ze schreef op sociale media dat het een mooie manier is voor jongeren om zich in te zetten voor het land en bij te dragen aan een goed en veilig samenleven. Deze week sprak ze in Bar Laat over de mogelijke herinvoering van de militaire dienstplicht.

Tijdens het gesprek met presentator Jeroen Pauw werd Bikker kritisch bevraagd over haar standpunt. Pauw vroeg haar of ze haar tieners in een militair uniform het slagveld op ziet gaan. Bikker reageerde kortaf en zei dat ze dat niet zo zegt. Pauw drong aan op een duidelijk antwoord, maar Bikker ontweek de vraag en benadrukte het belang van vrijheid en bijdragen aan het land.

De reactie van Bikker heeft veel reacties op social media opgeroepen. Sommige mensen, zoals oud-politieagent Haseena Bakhtali, vinden dat Bikker het onderwerp van oorlog vermijdt en de slachtoffers negeert. Anderen steunen haar standpunt en vinden het ‘vrijwillig dienjaar’ een goede vorm van dienstbaarheid aan het land.

Wat vind jij van het standpunt van Mirjam Bikker? Deel je mening op social media!

Bron: NineForNews.nl


Source: https://www.ninefornews.nl/kijk-jeroen-pauw-vraagt-cu-leider-bikker-of-ze-haar-tieners-straks-in-een-militair-uniform-het-slagveld-op-ziet-gaan/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....