De politie van Pine Bluff heeft onlangs een video vrijgegeven van een ongewone politieachtervolging waarbij agenten een gestolen golfkar achtervolgden door de straten van de stad.

Het voorval, dat plaatsvond op woensdag 11 september, heeft sindsdien aandacht gekregen vanwege de ongebruikelijke aard.

De video werd donderdagavond op het sociale media-account van de politie geplaatst en toont de “achtervolging van de golfkar met lage snelheid” met vrolijke muziek op de achtergrond, wat een humoristische touch aan het bizarre evenement toevoegt.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Jouw Huis Verzonden

Volgens een officieel rapport van de politie begon de achtervolging nadat ze meldingen hadden ontvangen over een gestolen golfkar in het 1600-blok van W. 40th St.

De verdachte, geïdentificeerd als Zachary Hartley, zou de kar hebben gestolen van de parkeerplaats van het Jefferson Regional Medical Center in Pine Bluff, Arkansas.

Het ziekenhuispersoneel begon onmiddellijk Hartley te volgen terwijl hij met de gestolen kar door de omliggende straten reed.

Agenten in Pine Bluff vonden de golfkar die westwaarts op 28th Avenue nabij Hazel Street reed. Terwijl de agenten achtervolgden, leidde de kar hen door parkeerplaatsen en op nabijgelegen straten.

In de door de politie vrijgegeven video is het langzame tempo van de achtervolging duidelijk, en het laat agenten zien die proberen de golfkar te stoppen terwijl ze een veilige afstand behouden.

De achtervolging eindigde bij 28th en Holly Street toen een ziekenhuismedewerker, die de kar had gevolgd, zelf actie ondernam.

De medewerker sprong in de achterkant van de rijdende golfkar en slaagde erin deze tot stilstand te brengen.

De politie van Pine Bluff prees de medewerker voor zijn snelle denken en poste: “PS, we hebben weer een held om te benadrukken,” verwijzend naar de acties van de ziekenhuismedewerker.

Toen het voertuig was gestopt, trokken de beveiligingsagenten van het ziekenhuis Hartley uit de kar.

Hij werd vervolgens naar een nabijgelegen ziekenhuis vervoerd voor behandeling van lichte hoofdverwondingen die hij tijdens de achtervolging had opgelopen. Hartley had naar verluidt eerder die ochtend het ziekenhuis verlaten nadat hij weigerde behandeld te worden in de spoedeisende hulp.

Volgens het ziekenhuispersoneel had Hartley agressief gedrag vertoond vóór de diefstal, wat ertoe leidde dat beveiliging een taser tegen hem gebruikte nadat hij naar verluidt had geprobeerd personeel aan te vallen.

Na zijn behandeling werd Hartley naar het Dub Brassell Detention Center vervoerd, waar hij werd aangeklaagd voor zware diefstal van eigendom en vluchtmisdrijf.

De autoriteiten gaven ook aan dat Hartley tijdens het voorval onder invloed van stoffen leek te zijn, hoewel er verder geen details werden gegeven.

De vrijgave van de achtervolgingsvideo door de politie van Pine Bluff, die het iconische “Yakety Sax” deuntje bevat dat vaak wordt geassocieerd met komische momenten, heeft online brede aandacht getrokken.

Ondanks de luchtige presentatie, benadrukken de acties van de politie de ernst van de situatie en de snelle oplossing door zowel agenten als ziekenhuispersoneel.

Er zijn op dit moment geen aanvullende details over het voorval verstrekt, maar de politie van Pine Bluff heeft de inspanningen van degenen die betrokken waren bij het veilig beëindigen van de ongebruikelijke achtervolging geprezen.

Bekijk de video:


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/arkansas-police-go-full-benny-hill-in-low-speed-golf-cart-chase-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....