Kamala Harris krijgt kritiek na het houden van een toespraak met wat sommigen een “nieuw accent” noemen tijdens het Phoenix Awards Dinner van de Congressional Black Caucus Foundation in Washington, D.C., op zaterdagavond.

Het evenement, dat deel uitmaakte van de jaarlijkse bijeenkomst van de Congressional Black Caucus, trok online de aandacht omdat sociale media-gebruikers Harris bespotten om de manier waarop ze het publiek toesprak.

“Hallo aan al mijn Divine Nine broeders en zusters,” zei Harris, verwijzend naar de historisch zwarte broederschappen en zusterorganisaties. “En aan al mijn HBCU broeders en zusters.” Harris, een afgestudeerde van Howard University en lid van Alpha Kappa Alpha, een van de “Divine Nine” zusterorganisaties, heeft vaak haar connecties met historisch zwarte instellingen erkend.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Direct Naar Uw Huis Verzonden

Echter, de manier waarop ze haar toespraak hield, riep kritiek op X (voorheen Twitter) op, waar sommige gebruikers suggereerden dat de vice-president een ander accent gebruikte dan gewoonlijk.

Het account “End Wokeness” deelde een clip van de toespraak en schreef: “BREAKING: Kamala Harris onthult een nieuw accent tijdens het Black Caucus Dinner.”

Het bericht ging snel viraal en andere gebruikers gaven hun mening. Paul A. Szypula, die meer dan 232.000 volgers op X heeft, reageerde: “Nieuw? Of is het haar oude nep zwarte accent? Hoe dan ook, het is ongelooflijk beledigend voor zwarte mensen. Schaam je, Kamala.”

Een andere gebruiker, Collin Rugg, die 1,4 miljoen volgers heeft, schreef: “Kamala Harris toont haar nieuwe accent tijdens het Phoenix Awards Dinner van de Congressional Black Caucus Foundation 2024… Kamala heeft dit nieuwe accent doorheen de campagne op verschillende momenten gebruikt.”

Kritici wezen erop dat Harris, die in Canada is opgegroeid, bekendstaat om op verschillende locaties van haar campagnetoespraken accent te veranderen.

Sommige gebruikers op X merkten op dat haar spraakpatronen veranderen bij het toespreken van verschillende groepen, wat leidt tot beschuldigingen van pandering.

Harris is eerder onder de loep genomen vanwege haar fluctuerende accenten, met side-by-side clips van eerder deze maand die haar verschillende tonen tonen terwijl ze op dezelfde dag campagne voerde in Detroit en Pittsburgh.

Dit is niet de eerste keer dat Harris’s spraaklevering de aandacht vestigt.

Eerder in september vroeg Peter Doocy van Fox News aan woordvoerder van het Witte Huis Karine Jean-Pierre over de verschillende accenten van Harris tijdens campagnestops. “Sinds wanneer heeft de vice-president wat klinkt als een zuidelijk accent?” vroeg Doocy tijdens een persbriefing.

Jean-Pierre veegde de vraag weg en antwoordde: “Ik heb geen idee waar je het over hebt.” Ze speelde de kwestie verder down door te suggereren dat Amerikanen meer bezorgd zijn over inhoudelijke zaken zoals de economie en gezondheidszorg, in plaats van over Harris’s spraakpatronen.

Harris’s agenda voor de komende dagen weerspiegelt haar focus op het verbinden met zwarte kiezers. Op dinsdag staat ze gepland om leden van de National Association of Black Journalists in Philadelphia te ontmoeten.

Bovendien zal ze op donderdag deelnemen aan een live gestreamde bijeenkomst onder leiding van Oprah Winfrey, die groepen zoals “Win with Black Women,” “White Women: Answer the Call” en “South Asians for Harris” omvat, volgens de Associated Press.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/kamala-debuts-a-new-accent-to-pander-to-her-black-audience-gets-roasted-online-watch/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....