Actor en komiek Kevin Hart’s onderneming in de fastfoodindustrie heeft een grote wegblokkade ondervonden.

Feb 6, 2014; Washington, DC, VS; Portret van Kevin Hart die speelt in de nieuwe film “About Last Night” en is uitgegroeid tot een kaskraker. Verplichte Credit: H. Darr Beiser-USA TODAY Sports

Hart’s plantaardige fastfoodketen, Hart House, sloot deze week abrupt al zijn vier locaties in Californië zonder een gedetailleerde publieke uitleg te geven.

De plotselinge sluitingen komen op een moment dat de nieuwe minimumloonwet voor fastfoodwerkers in Californië en de niche-aard van de veganistische fastfoodmarkt aanzienlijke zakelijke uitdagingen lijken te hebben gecreëerd.

Shotgun Pistol – Geen FFL Vereist, Rechtstreeks Naar Uw Huis Verzendend

Hart House, dat zich specialiseerde in plantaardig veganistisch voedsel, maakte de sluitingen dinsdag bekend.

Het bedrijf deelde het nieuws in een korte Instagram-post met een foto van zijn groenteburgers en een woordspeling. “Aan ons team, gasten en gemeenschap, die hebben geholpen de verandering te maken waar we allemaal naar verlangden,” stond in de post. “Een Hartfelt afscheid voor nu terwijl we een nieuw hoofdstuk beginnen.”

Hoewel de exacte reden voor de sluitingen onduidelijk blijft, geloven velen dat de recente verhoging van het minimumloon in Californië naar $20 per uur voor fastfoodmedewerkers een aanzienlijke rol heeft gespeeld.

[embedded content]

De loonverhoging, die in april 2024 van kracht werd, heeft druk uitgeoefend op zelfs grote fastfoodketens, waaronder McDonald’s, Arby’s en Subway.

Voor een nichebedrijf zoals Hart House, dat al opereert in een zeer concurrerende en gespecialiseerde markt, kunnen de extra arbeidskosten een belangrijke factor in zijn ondergang zijn geweest.

De focus van Hart House op veganistisch fastfood heeft waarschijnlijk zijn klantenbestand beperkt, waardoor het kwetsbaarder werd voor de stijgende operationele kosten die de restaurantsector, vooral in Californië, teisteren.

Eater LA, een publicatie die de eetindustrie dekt, meldde de sluitingen dinsdag en wees de uitdagingen waarmee restaurants in Los Angeles worden geconfronteerd toe aan een combinatie van factoren, waaronder de aanhoudende effecten van de COVID-19-pandemie, stijgende operationele kosten, en een worstelende lokale film- en televisie-industrie.

Echter, het rapport merkte ook op dat, ondanks de sluitingen, Californië een boost ziet in fastfoodbanen in het algemeen, zelfs na de loonverhoging.

Deze bewering is gebaseerd op gegevens van het California Bureau of Labor Statistics en werd benadrukt door gouverneur Gavin Newsom in een persbericht in augustus. Toch is niet iedereen het eens met de optimistische beoordeling van de fastfoodarbeidsmarkt in Californië.

Volgens Rebecca Paxton, directeur van onderzoek bij het Employment Policies Institute, vertellen de werkgelegenheidscijfers in de fastfoodsector in Californië mogelijk niet het hele verhaal.

In een interview met KTLA-TV legde Paxton uit dat de gegevens van de staat gebrekkig zijn omdat ze steunt op seizoensgebonden aangepaste cijfers in plaats van ruwe gegevens.

Wanneer seizoensgebonden aangepast, tonen de cijfers aan dat de fastfoodbanen in Californië in feite met ongeveer 3.000 zijn afgenomen. “Een ding dat in geen van deze gegevenssets is opgenomen, is een nettoverandering,” zei Paxton. “Dus het meet niet het aantal mensen die hun baan hebben verloren, een baan hebben gekregen, of doorstroom… Ze zijn nog steeds in dienst, maar hun uren zijn verminderd.”

Voor de werknemers bij Hart House zijn hun uren echter gereduceerd tot nul.

De sluitingen laten veel werknemers zonder werk achter, en terwijl het bedrijf een “Hartfelt afscheid” bood, is er geen indicatie wanneer of of Hart House zijn deuren weer zal openen.

Hart House werd met veel tromgeroffel gelanceerd, met als doel een plantaardig alternatief in de fastfoodsector aan te bieden, maar het lijkt erop dat de combinatie van de arbeidswetten in Californië en de uitdagingen van het runnen van een nichevoedselbedrijf geleid kan hebben tot zijn ondergang.


Source: https://www.rvmnews.com/2024/09/comedian-kevin-hart-closes-all-his-ca-vegan-restaurants-after-minimum-wage-hike/

.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor de nieuws brief!


1 keer per dag de belangrijkste berichten,
1 keer per week de belangrijkste headlines,
en de nieuwste uitzendingen van hnmda,
zo in je postvakje... zeg nu ja....